Ana SayfaDünyaAfganistan’da Taliban üyeleri 150 kişiyi rehin aldı

Afganistan’da Taliban üyeleri 150 kişiyi rehin aldı

HABER MERKEZİ – Afganistan’da Taliban üyeleri bir otobüsü durdurup 150 kişiyi rehin aldı.

Afganistan’ın kuzeyinde Taliban militanlarının Kabil’e giden üç otobüsü durdurup 150 kişiyi rehin aldığı duyuruldu.

Rehin alma olayı, Afganistan başbakanı Eşref Gabiz Ahmedzai’nin Taliban’a pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere ateşkes önerisinde bulunmasının ardından geldi. Taliban bu çağrıya hiçbir karşılık vermemişti. Ancak bu yönlü tartışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Çoğu yolcu kurtarıldı

BBC News’in Reuters’e dayandırdığı habere göre Taliban üyeleri Kunduz şehri yakınlarında üç otobüsü durdurarak insanları rehin aldı.

Kunduz Valilik Sözcüsü Esmatullah Muradi’nin Reuters’e verdiği demeçte bu sabah otobüsten alınan rehinelerin bilinmeyen bir yere götürüldüklerini söyledi.

Muradi, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda çocuk ve kadınların da bulunduğu çoğu yolcunun kurtarıldığını ve geriye kalan 21 yolcu için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Muradi ayrıca BBC’ye  bölgenin Taliban kontrolünde olduğu bilgisini verdi.

Kunduz Bölge Meclis Başkanı Muhammed Yusuf Ayubi ise Associated Press’e yaptığı açıklamada, Taliban üyelerinin otobüs baskınında hükümet ve güvenlik güçleri çalışanlarını hedeflediğini söyledi.

Taliban saldırıları

Taliban, son günlerde Afganistan’ın çeşitli bölgelerine saldırı düzenlemişti. Bu saldırılan en büyüğü ise beş gün boyunca çatışmaların yaşandığı ve yüzlerce devlet güçlerinin hayatını kaybettiği Gazne şehrine yönelikti.

BM’nin verilerine göre Gazne’de 150’ye yakın sivil çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.