Ana SayfaGüncel‘Napoli Romanları’ diziye uyarlandı

‘Napoli Romanları’ diziye uyarlandı

HABER MERKEZİ – Elena Ferrante’nin son 10 yılın en iyi edebiyat eserlerinden biri olarak gösterilen “Napoli Romanları”nın dizi uyarlaması Kasım’da başlıyor. Serinin ilk cildinden uyarlanan “My Brilliant Friend”den fragman da paylaşıldı.

Müstear adıyla yazan Elena Ferrante’nin dünya çapında çok satan, son 10 yılın en iyi edebiyat eserlerinden biri olarak gösterilen dört ciltlik “Napoli Romanları” diziye uyarlandı.

Bantmag’in aktardığına göre serinin ilk cildinden uyarlanan “My Brilliant Friend” (Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım), Kasım’da HBO ekranlarında başlayacak.

Konusu

İkinci Dünya Savaşı’nın ertesinde, 1950’lerde, Napoli’nin şiddet dolu yoksul bir mahallesinde büyüyen Elena Greco ve Lila Cerullo, birinci sınıftayken birbirleriyle tanışır.

Serinin ilk cildi olan “My Brilliant Friend” isimli ilk uyarlamada Elena ve Lila’nın 60 yıla yayılacak çalkantılı arkadaşlıklarının sınıf basamakları arasında inip çıkan, çok katmanlı hikâyesinin ilk yıllarına odaklanılıyor.

4 sezon 32 bölüm

Napoli lehçesinin kullanıldığı dizinin sekiz bölümlük bu ilk sezonun ardından dizinin kitaplarla uyumlu olarak 4 sezon ve 32 bölümde tamamlanması bekleniyor.