Ana SayfaGüncelErmeni sanatçı Charles Aznavour hayatını kaybetti

Ermeni sanatçı Charles Aznavour hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Ermeni sanatçı Charles Aznavour 94 yaşında hayatını kaybetti.

Fransa’da yaşayan Ermeni şarkıcı Charles Aznavour yaşamını yitirdi.

94 yaşındaki Aznavour’un Fransa’nın güneyindeki Alpilles’te bulunan evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransa’nın ‘Frank Sinatra’sı olarak nitelendirilen Aznavour, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Rusça olmak üzere altı dilde şarkı söylüyordu.

Aznavour, ayrıca 60’a yakın filmde de rol almıştı.

Charles Aznavour hakkında

Asıl adı Shahnour Vaghenag Aznavourian olan ünlü sanatçı 22 Mayıs 1924’de Paris’te Ermeni Soykırımına tanıklık edip, kurtulabilen İzmirli bir anne ve Erzurumlu bir babanın çocuğu olarak doğdu.

Aznavour için, küçük kumpanyalarda şarkı söyleyerek başlayan kariyerinin dönüm noktası ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’la tanışması oldu. Piaf’la birlikte Amerika’ya ve Avrupa’nın çeşitli kentlerine düzenledikleri turneler sonucu dünyaca ünlü bir şarkıcı haline geldi.

Aznavour 1988 depremiyle ağır yaralar alan Ermenistan’a “Ermenistan için Aznavour” adlı bir vakıf kurarak maddi ve manevi yardımlarda bulundu. Bu çalışmalardan dolayı UNESCO’nun “Ermenistan İyi Niyet Elçisi” ödülüne layık görüldü.

Aznavour, bu çabaları nedeniyle 2004 yılında Ermenistan Hükümeti tarafından ülkenin en önemli nişanı olan “Ermenistan Ulusal Kahramanı” ödülüne layık görüldü, Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi olarak atandığı 2009 yılında aynı zamanda Birleşmiş Milletlerde Ermenistan’ın daimi delegesi oldu.


‘Charles Aznavour hakkında’ bölümü Agos gazetesinden alınmıştır.