Ana SayfaGüncelİmamoğlu, İstanbul’daki hedeflerini beş başlıkla tanıttı: Kent Anayasası hazırlayacağız

İmamoğlu, İstanbul’daki hedeflerini beş başlıkla tanıttı: Kent Anayasası hazırlayacağız

HABER MERKEZİ – CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul için aday gösterdiği İmamoğlu, hedeflerini beş başlıkta anlattı, ‘Kent Anayasası’ hazırlayacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu için Haliç Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Tanıtım toplantısında konuşan ilk isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmanın ardından, “Bütün İstanbullular işte yıllardır aradığım ama bulamadığım belediye başkanı diyecek” ifadelerini sarf ettiği İmamoğlu’na sözü bıraktı.

İstanbul için 5 hedef

İmamoğlu, “Bu şehir ancak genç, dinamik ve yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım… Bu halka hizmet etmek benim için hakka hizmet etmektir, hatta ibadet etmektir” dedi.

CHP’nin İBB Başkanlığı’na aday gösterdiği İmamoğlu, İstanbul için beş hedefini ise şöyle sıraladı:

  • Ulaşım ve trafik sorununu çözmek
  • İstanbul’daki kent yoksulluğuyla mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak
  • İstanbul’da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek
  • İstanbul’un işsizlik sorunun çözmek, yeni ekonomik ve yaratıcı endüstriler için çekim merkezine dönüştürmek
  • Yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini tüm İstanbul’a yaymak

İmamoğlu ayrıca bu hedeflerini gerçekleştirmek için ‘Kent Anayasası’ yapacaklarını, ‘toplumsal uzlaşma ve uzun vadeli çalışılacak bir mutabakat belgesi’ hazırlayacaklarını söyledi.

“Sürdürebilirlik ve inovasyon ile yaşam kalitesine öncelik vererek bunları yapacağım” diyen İmamoğlu, “İstanbul’u İstanbullularla birlikte yönetme sözü veriyorum” ifadelerini kullandı.