Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan polisin cezasında indirim

Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan polisin cezasında indirim

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakmaktan yargılanan polise verilen 12 yıl hapis cezası, indirim uygulanarak 10 yıla düşürüldü.

İstanbul Beylikdüzü’nde görev başındayken bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan S.E. isimli erkek polis ve ona yardım ettiği belirtilen R.Y. isimli diğer polisin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, açığa alınan tutuklu sanık S.E ve açığa alınan tutuksuz sanık R.Y ile tarafların avukatları katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada suçunu kabul etmeyen S.E. “Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Diğer sanık R.Y. de aynı ifadeleri tekrar ederek beraatini istedi.

İki sanığın cezasında da indirim uygulandı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık R.Y’nin “nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım”dan cezalandırılması için gerekli kasıt unsurları oluşmadığını ileri sürerek, sanığın beraatine karar verdi.

R.Y’yi “suçu bildirmeme”den ‘iyi hal indirimi’ de uygulayarak 5 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu ceza hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.

Mahkeme, tutuklu sanık S.E’yi, “cinsel saldırı”dan, suçun işleniş şekli, özellikleri ile sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak 12 yıl hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası etkisini hafifletici sebep kabul ederek cezayı 10 yıla düşürdü.

Sanık S.E’nin tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Mahkeme heyetindeki bir üye hakim, sanık R.Y’nin beraat kararına karşı muhalefet şerhi koyarak karara katılmadığını kaydetti.