Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet Davası: ‘Uzman olmadığı’ için sanıkların dudak okuması yapılamamış

Şule Çet Davası: ‘Uzman olmadığı’ için sanıkların dudak okuması yapılamamış

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın asansör önündeki son görüntüsünün dudak okumasının “uzman yokluğu” gerekçesiyle yapılamadığı bildirildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları dava kapsamında mahkeme, olay yeri kamera görüntülerinin dudak okuma konusunda uzman bilirkişilere gönderilerek sanıkların olay sonrası konuşmalarının tespit edilmesine karar verdi.

31’inci Ağır Ceza Mahkemesi, görüntülerin deşifresi için Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT’ye yazı yazdı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT uzman olmadığı gerekçesi ile görüntüleri deşifre edemediğini bildirdi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre bunun üzerine mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı İşitme Engelliler Okulu’na “çok acele iş” uyarısı ile bir yazı yazdı.

Yazıda, uzman görevli olup olmadığı sorusunun ivedilikle yanıtlanması talep edildi.

‘DNA halayla geçer mi?’

Mahkeme ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu 5’inci İhtisas Kurulu’na da Şule’nin tırnaklarında bulunan Berk Akand’ın DNA’sına ilişkin bir yazı yazdı.

Yazıda selamlaşma şeklinde basit bir el sıkışma, halay çekilmesi sırasında sanık Berk Akand’ın DNA örneklerinin Şule’nin tırnak örneklerinde çıkıp çıkmayacağı hususlarına ilişkin görüş sordu.

Ne olmuştu?

Şule Çet’in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanıkların yargılandıkları davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta görülmüştü.

Şule’nin adli tıp raporunda, intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek “Çet’in boynunda kırık var. Bu, canlıyken saldırıda meydana gelmiş de olabilir” denilmişti.

Şule’nin ölümüne dair üçüncü duruşma ise 10 Temmuz’da yapılmıştı.

Burada sunulan bilimsel mütalaada, Şule’nin düştüğü yer ile bina arasında dört metre mesafe olduğu belirtilerek, “Bu mesafenin kat edilebilmesi için boşluğa doğru atılması gerektiği” ifade edilmişti.


Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yaptı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD’de kadın olmak: Kötülüğün Sıradanlığı – 3
Sonraki Haber
İklim krizi: Temel gıdaların besin değeri düşüyor, bu ise daha çok ölüm demek