Ana SayfaGüncelHDP’li açlık grevi eylemcileri baskınla gözaltına alındı

HDP’li açlık grevi eylemcileri baskınla gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu altı partilinin süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığı HDP Diyarbakır İl Binası’na polis baskın düzenleyerek beş kişiyi gözaltına aldı.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 116’ncı günü geride bırakırken ona destek vermek için aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu altı HDP’li, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı.

Dağ ve beraberindekilerin açıklamasından saatler sonra, eylemin sürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’nı abluka altına alan polis, partililerin ve gazetecilerin buraya geçişine izin vermedi.

Baskını takip etmek isteyen gazeteciler GBT’ye tabi tutuldu. İl binasına giren polisler, HDP basın çalışanı Vedat Dağ’ın da odasından çıkışını engelledi.

Daha sonra açlık grevinin sürdüğü Vedat Aydın Konferans Salonu’na kalkanlarla giren polis, burada arama gerçekleştirdi.

Konferans salonunda asılı bulunan “Leyla Güven haklıdır, tecrit son bulmalıdır”, “Tecrit insanlık suçudur, siyasi tutsaklara özgürlük” gibi Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlara el konuldu.

Dağ’la beraber açlık grevine başlayan HDP üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer gözaltına alındı.

Eylemcilerden Yaşar’ın, polislerce darp edilip, ters kelepçelenerek gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan beş HDP üyesi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP Milletvekili Dersim Dağ il binasında, HDP üyesi 5 kişi ise gözaltında açlık grevi eylemini sürdürüyor.

HDP’li Dersim Dağ, baskın sonrası Twitter hesabından, “Amed il binamız basılarak eylemci arkadaşlar gözaltına alındı. Hiçbir baskı bu direnişi durduramayacak. Başaracağız, Mutlaka Başaracağız” mesajını paylaştı.

Açlık grevleri

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 116’ncı gününde.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven’in sağlık sorunları artıyor.

Geçtiğimiz günlerde kusma ve göğüs sıkışması, nefes alıp vermede zorlanma ve aşırı dikkat dağınıklığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Güven, kendine geldiğinde tıbbi müdahaleyi reddetmiş ve tekrar evine götürülmüştü.

HDP Milletvekili, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılana dek eylemini sürdüreceğini söylüyor.

Güven’le beraber yine aynı taleple cezaevlerinde ve yurt dışında başlatılan eylemler de sürüyor.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin verilerine göre farklı cezaevlerinde 331 tutuklu 16 Aralık’tan bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu eylemini sürdürüyor.

1 Mart’ta ise bu sayı daha da arttı. Çünkü tutuklular 1 Mart itibariyle açlık grevi eylemlerinin tüm cezaevlerine yayılacağını duyurmuştu.


Mezopotamya Ajansı, Gazete Karınca