Ana SayfaGüncelSon 28 gün: Yerel seçimlere giderken kim ne diyor, neler oluyor?

Son 28 gün: Yerel seçimlere giderken kim ne diyor, neler oluyor?

HABER MERKEZİ – 31 Mart’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Bugün; kendilerine “Gidin, bu ülkede yeriniz yok” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a HDP’den cevap geldi: “Kovmaya hakkınız da yok, haddinize de değil.” Erdoğan’ın hedefinde ayrıca Ordu’dan aday olan eski bakanı İdris Naim Şahin de vardı. Cumhurbaşkanı ona da “Her kapıdan kovulan taklacı” dedi. CHP ve İYİ Parti’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ise “anketlerin kendisini önde gösterdiğini” söyledi. Gün içinde yapılan açıklamalar ile kimi değerlendirmeleri canlı sayfamızdan aktardık.

 


17:25 | Yıldırım: Şile, İstanbul’un organik tarım merkezi olacak

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Şile’deki Yeryüzü Pazarı’nı örnek gösterip, ilçeyi İstanbul’un organik tarım merkezi haline getireceklerini söyledi.

“Şile İstanbul’un organik tarım merkezi olacak. Buradan ilan ediyorum. İstanbul’un organik ürünlerini niye binlerce kilometre öteden getirelim? Burnumuzun dibinde Şile’de bunu pekala yapabiliriz. Buradan yetişecek ürünler, Şile’den Anadolu gıda üssünden İstanbullulara iletilecek.”


17:12 | Buldan’dan “Gidin” diyen Erdoğan’a: Haddine değil

Şırnak’ın Uludere ilçesinde halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendilerine “Gidin, bu ülkede yeriniz yok” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.

Erdoğan’ın seçim meydanlarında sürekli partisini hedef gösterdiğini ifade eden Buldan, “6 milyon insan HDP’ye oy veriyor. Sizin bir cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin vatandaşlarını kovmaya hakkınız da yoktur, haddinize de değildir. Çünkü bütün Türkiye’de barıştan, özgürlükten bahseden bir tek parti var, o da HDP. Ama bunun için bizleri bu mücadeleden geri adım attırmaktan geri durmuyorlar” dedi.

Buldan ayrıca kurulan ‘Kürt ittifakı’nın bozulmayacağını da belirtti: “Ölene kadar bu ittifak her zaman gerçekleştireceğiz. Bu, milyonların beklentisidir. Söz veriyoruz bu birliktelik asla bozulmayacak.”


17:05 | Erdoğan, Ordu’dan aday olan eski AKP’li Şahin’i hedef aldı: “Her kapıdan kovulan taklacı”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla düzenlediği mitingde, Saadet Partisi’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski AKP’li bakan İdris Naim Şahin’i hedef aldı.

“Bu kişi Ordu’ya yapılan her işe sahip çıkıyormuş. Sen kimsin ya? AK Parti’nin gücünü, imkanlarını, hizmetlerini kendilerine mal edenler, en başta Ordu’ya, sizlere saygısızlık ediyor demektir. Bu şehre ne yapılmışsa altında sadece ve sadece AK Parti’nin ve onunla yol yürümeye devam eden kadroların imzası vardır.

“Gittiği her kapıdan kovulan bu taklacıya 31 Mart’ta öyle bir ders verin ki bir daha karşınıza çıkmaya yüz bulamasın.”


14:52 | AKP’li vekil partisine oy istedi: Allah bize oy vermenizi emrediyor

AKP’nin Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar, yaptığı seçim konuşmasında, “Oyunuzu bize verirseniz, mahşerde Allah size hiçbir hesap sormayacak” dedi.

Ayrıca Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar’ın Urfa’da yaptığı konuşmada AKP’li adaylara oy isterken kullandığı ifadeler şöyle:

“Allah sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli, sadece yöneticiler için değil, herkes için halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, o emaneti bize verdiğinizden dolayı, size inşallah hiçbir hesap sormayacak.”


14:40 | Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Bay Kemal’li yanıt

Seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Emadağ ilçesinde halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘Bay Kemal’ yakıştırması yaparak yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Erdoğan’ın kendi için aynı nitelemeyi kullanarak yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi.

“Memleketin sorunu fazla, işsizlik bir taraftan ekonomi bir taraftan. ‘Bay Kemal konuşuyor’ diyorlar! Evet, Bay Kemal konuşuyor. Bay Kemal doğruları söylüyor. Bay Kemal’in özelliği, haram yemez, kul hakkı yemez, fakir fukaranın yanındadır, Saray’larda oturmaz evinde oturur. Bay Kemal çocuklarına telefon açıp ‘Oğlum paraları sıfırladın mı?’ demez. Bay Kemal ne yapar? Dürüst ve namuslu adamdır. Devleti soymaz.”


14:18 | Seçim öncesi AKP’den ‘fazla mesai’: Belediyeler 24 saat çalışacak

AKP 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediyelerin ‘fazla mesai’ yapacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,“Bakanlık olarak cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde artık belediyelerde yedi gün 24 saat usulüne geçeceğiz” dedi


14:15 | İstanbul’da HDP’nin seçim bürosuna saldırı 

HDP’nin İstanbul Esenler’de bulunan bürosuna dün akşam kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Büronun içine giren kişiler, tüm bayrak ve pankartları yırttı.

HDP’nin Esenler Belediye Eşbaşkan Adayı Celal Alphan, saldırıdan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık partisini hedef alan açıklamalarını sorumlu tuttu.

Alphan, “Saldırının temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ankara’nın zehirli dilinden kaynaklanıyor” dedi.


10:55 | Mansur Yavaş: Anketlerde öndeyim

CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 31 Mart’taki yerel seçim için anketlerin kendisini önde gösterdiğini söyledi.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Yavaş, şu anda anketlerin hepsinde kendisinin önde gözüktüğünü belirterek, “İki anket de biz yaptırdık, orada da öyle, 4 buçuk puan… Bu anketleri yapanların çoğu da iktidara yakın araştırma şirketleri” dedi.


10:30 | Sakık: CHP dahil tüm partiler Muş’ta HDP’ye karşı birleşti

HDP’nin Muş adayı Sırrı Sakık, Muş’ta tüm partilerin HDP’ye karşı birleştiğini öne sürdü.

Konuya ilişkin Twitter’dan mesajlar paylaşan Sakık, CHP’yi de eleştirdi.

“Tüm partiler HDP’ye karşı Muş’ta birleşti. Önce MHP adayı, sonra İYİ Parti adayı çektirildi. Şimdi de CHP, sandık kurullarına AKP’ in verdiği listeyi sundu. Ve listedeki görevlilerinin büyük çoğunluğu mevcut AKP belediye başkanının yakın akrabaları.”


10:20 | Erdoğan “Bu ülkede yeriniz yok” dedi, Temelli yanıt verdi: “Ülkeyi bölüyorlar”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında dün düzenlediği Trabzon mitinginde HDP’li siyasetçileri hedef aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı “Kürdistan’da kazanacağız, batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözlerini mitingde dinlettiren Erdoğan, “Bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var. Yallah oraya, git Kürdistan’a. Sizin bu ülkede yeriniz yok” dedi.

HDP Eş Başkanı Temelli ise Ardahan mitinginde Erdoğan’a yanıt verdi:

“Yönetemedikçe ülkeyi kutuplaştırıyorlar, ülkeyi bölüyorlar. Bakın bir ülkeyi, toplumu bölerek bölersiniz. Bunlar halkları, toplumu, insanları karşı karşıya getirerek, Kürt ile Türk’ü karşı karşıya getirerek, Alevi ile Sunni’yi karşı karşıya getirerek ülkeyi bölüyorlar. Buna izin verecek miyiz?

“Bir arada yaşayacağız, bu nefret söylemine, bu düşmanlaştırıcı dile, bu bizi bölmeye çalışan siyasete hep birlikte son vereceğiz. Buna son vermenin yolu 31 Mart’a giderken tecrite, savaşa, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı çıkmaktır, sandıklara sahip çıkmaktır.”


10:10 | Dersim’de CHP’nin il başkanı istifa etti

Dersim’de CHP’nin il başkanı Yılmaz Çelik, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Çelik istifa gerekçesini, “Parti içinde bitmek tükenmek bilmeyen ‘Ben ne olacağım’ kavgaları sebebiyle genel merkezle yapmış olduğum görüşmeler neticesinde istifa etme kararı aldım” sözleriyle ifade etti.