Ana SayfaGüncelBelediye eşbaşkanlarına operasyon: Mızraklı dahil üç isim gözaltında

Belediye eşbaşkanlarına operasyon: Mızraklı dahil üç isim gözaltında

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz gözaltına alındı.

HDP’li bazı belediye eşbaşkanları bu sabah gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz bu isimler arasında.

Eşbaşkanlar evlerine sabah saatlerinde polislerce düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramaların ardından Mızraklı, Yılmaz ve Ayaz, haklarında açılan bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Avukat Mehmet Emin Aktar, arama ve gözaltı kararında suçlama nedeni olarak, sadece “yürütülen bir soruşturma” yazılı olduğunu belirtti.

Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Mızraklı, İçişleri Bakanlığı kararıyla hakkında soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle 19 Ağustos’ta görevden alınmış, yerine kayyum atanmıştı.

Eşbaşkanı gözaltına alınan Kayapınar Belediyesi ise gözaltının ardından polisler tarafından ablukaya alındı. Kayapınar Belediyesi’nde personeller ile belediye yöneticileri “kayyum atanacağı” gerekçesiyle binaya alınmadı.

Aynı durum Bismil için de geçerli. Belediye binası ablukaya alınmış durumda.

Previous post
Bob Dylan’dan Nick Cave’e: Ciwan Haco'dan onlarca sanatçıya Kuzey Suriye çağrısı
Next post
Şili: Sekiz kişi öldü, hükümet geri adım atsa da halk hala sokakta