Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Şevket Bilici’nin yaşamı risk altında

Hasta tutuklu Şevket Bilici’nin yaşamı risk altında

HABER MERKEZİ – Hasta Mahpuslara Özgürlük İnsiyatifi, 4 kalp damarı tıkalı olan ve birçok başka hastalığı bulunan tutuklu Şevket Bilici’nin durumunun giderek kötüleştiğini belirterek, bir an önce tahliye edilip, tedavi görmesi gerektiği kaydedildi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 320’nci haftasında hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında bir açıklama gerçekleştirdi.

İHD Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Sevil Turgut, pek çok hapishaneden sürekli olarak Corona virüsü vakaları bilgileri ve başvurularının taraflarına ulaştığını belirtti.

Turgut, karantina koğuşlarının da hasta tutuklular için adeta ölüme davet çıkaran bir mekan haline dönüştüğünü söyledi. Turgut, 3 ay içerisinde 3 tutuklunun karantina koğuşlarında yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ardından da Turgut, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hasta tutuklu Şevket Bilici’nin durumuna dair bilgi verdi.

Yaşadığı hastalıkları ve zorlukları, yazdığı mektupla İHD’ye gönderen Bilici’nin sağlık durumuna ilişkin şunları söyledi:

2018 yılında aynı yıl içerisinde 2 kez kalp krizi geçirdi ve kalp rahatsızlığından kaynaklı 3 kez anjiyo olmuştur. Başta ana damar olmak üzere 4 kalp damarının tıkalı olduğunun tespiti üzerine bu damarlara stent takılmıştır. Kalp damarlarında yüzde 45 daralma vardır. Mevcut durumda da sol tarafında büyük oranda hep ağrı ve uyuşukluk hissetmektedir.

Kansızlık rahatsızlığı vardır ve nefes alışverişlerinde büyük zorluk çekiyor. Mide ve ülser rahatsızlığı, bağırsak sorunları, içten kanamalı hemoroid, sinüzit ve baş ağrıları, yüksek tansiyon, düşük tansiyon rahatsızlıkları, gül dökümü hastalığı ve alerjik rahatsızlıkları da bulunmaktadır.

‘Yaşamı risk altındadır’

Bilici’nin her geçen gün sağlık durumunun daha da kötüye gittiğini vurgulayan Turgut, şu ifadeleri kullandı:

Özellikle kalp ve yüksek tansiyon hastalıklarının kendisini ciddi olarak zorladığını ve tüm yaşamını olumsuz yönde etkilediğini ifade etmektedir. Sosyal yaşam ve ihtiyaçlarını karşılama noktasında ancak arkadaşlarının desteği ile yaşayabildiğini ifade etmektedir.

Uzun yıllardır cezaevinde kalmasından ve yaşamını olumsuz yönde etkileyen ağır ve kronik hastalıklarından kaynaklı olarak bağışıklık sistemi zayıflamış ve cezaevinde yaşamını devam ettirememektedir. Yaşamı risk altındadır. Şevket Bilici hem ağır hastalıklarından dolayı hem de Kovid-19’dan kaynaklı riskler nedeniyle serbest bırakılmalı ve tedavisine dışarıda daha iyi koşullarda devam edilmelidir.




Önceki Haber
Köpekli saldırıya maruz bırakılan Türk dahil üç kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Kürt partileriyle görüşen Sancar: Seçim İttifakı'nı kalıcı hale getirme kararı aldık