Ana SayfaToplumsal CinsiyetUzaklaştırma kararı korumadı: Boşanma aşamasında olduğu kadını darp edip serbest kaldı

Uzaklaştırma kararı korumadı: Boşanma aşamasında olduğu kadını darp edip serbest kaldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da yaşayan Rusyalı Vera Chikareva kendisini şiddete maruz bırakan evli olduğu Salih isimli erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Erkek, bu karara rağmen Chikareva’ya yeniden şiddet uyguladı. Chikareva, şiddetin ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan erkeğin cezalandırılmasını istiyor.

Ankara’da yaşayan Rusyalı Vera Chikareva, 19 Ekim 2019’da evlendiği Salih G. tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Chikareva, maruz bırakıldığı sistematik şiddet sonucu Salih G. hakkında şikayette bulundu.

Ankara 1’inci Aile Mahkemesi, Salih G. hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verirken, Chikareva evi terk edip, boşanma kararı aldı.

Salih G., uzaklaştırma tedbirine rağmen 2 ve 25 Ekim’de Chikareva’ya şiddet uyguladı. Chikareva, 25 Ekim günü sesleri duyan komşusunun eve gelmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Chikareva’nın köprücük kemiğinin kırıldığı belirlendi. Tedavisi tamamlanan Chikareva, darp raporu alarak Salih G.’den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Salih G., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Chikareva, yaşadıklarını DHA’ya şu ifadelerle anlattı:

Geçen hafta yine evime geldi. Burada da içki içmeye başladı. Sonra benim saçımdan tutup, duş kabinine götürdü, orada bana vurmaya başladı. Duş kabini kırıldı, ağzımda yüzümde derin izler kaldı. Vücudum tamamen kanlar içinde kaldı ve her yerim mosmor oldu. O sonra kaçtı ama ben ayakta duramadım. Köprücük köpüğüm kırılmıştı. 4 gün yattım, bir şey yiyemedim. Sonra kendime geldikten sonra karakola gittim, şikayetçi oldum, polise ifade verdim, inşallah ceza alır.

Darp edildikten sonra komşusunun ve daha önce boşandığı erkeğin kendisine yardım ettiğini ifade eden Chikareva, şunları söyledi:

Bu süreçte bana komşum yardım etti, eski eşim yardım etti. Şu anda onun yanında duruyorum. Uzaklaştırma kararı var; ama kural dinlemiyor. Ben ondan uzak durmak istiyorum. Daha önce darp ettiği için 3 kez şans vermiştim; ama artık 1 gün dahi görmek istemiyorum. Dayak yedikten sonra 3 hafta, 1 ay evde duruyordum; darp izleri nedeniyle dışarıya çıkamıyordum. Belki onun amacı yüzümü mosmor yaparak, dışarı çıkmamı engellemek. Hapishane gibi bir hayat benim için. Ama dışarı çıkmam gerekiyor; çünkü çalışmam lazım. Boşanmak istiyorum, kurtulmak istiyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rakka’da bir kitabevi: Sol hareketi güçlendirmek için kuruldu
Sonraki Haber
İstanbul'da Özbekistanlı bir kadını alıkoyup, cinsel saldırıda bulunan erkek gözaltında