Ana SayfaGüncelDavid Thoreau’dan: ‘Sivil İtaatsizlik’

David Thoreau’dan: ‘Sivil İtaatsizlik’

HABER MERKEZİ – ABD’li düşünür Henry David Thoreau’nun “Sivil İtaatsizlik” isimli eseri, Kerem Burhan Topçu’nun çevirisiyle Çınar Yayınları’ndan çıktı. Kitabın arka kapak yazısını ve yazarına dair kısa bir biyografiyi paylaşıyoruz.

Zor altına alınmak için doğmadım ben. Canım nasıl isterse, öyle alıp vereceğim soluklarımı. Bakalım en güçlü kim.”

Dünya tarihinin nevi şahsına münhasır entelektüellerinden biri olan Henry David Thoreau, çığır açıcı bir filozof, doğa araştırmacısı ve kalemi kuvvetli bir yazardı.

1846’da bir vergi memuruna itirazı nedeniyle hapiste bir gece geçiren Thoreau, bu durumun düşündürdüklerini önce konferanslarına konu etti. Ardından düşüncelerini makaleye aktardı ve bu metin 1849’da kitap olarak yayımlandı.

Böylece Sivil İtaatsizlik başlıklı unutulmaz eser ortaya çıktı ve Mahatma Gandhi ile Martin Luther King Jr. gibi önemli isimleri etkiledi.

Henry David Thoreau hakkında

1817-1862 yılları arasında yaşayan Amerikalı yazar, şair ve düşünür H. D. Thoreau, Walden adlı eseriyle basit yaşam ve doğayla kurulan ilişki üzerine önemli bir yaklaşım sundu. Günümüz çevrecilik anlayışına ve ekolojik fikirlerine ilham kaynağı oldu. 1846’da bir vergi memuruna itirazı nedeniyle hapiste bir gece geçiren yazar, bu durumun düşündürdüklerini önce konferanslarına konu etti. Ardından düşüncelerini makaleye aktardı ve 1849’da kitap olarak yayımladı. Böylece Sivil İtaatsizlik başlıklı unutulmaz eser ortaya çıktı ve siyasi düşünce alanında çığır açarak Mahatma Gandhi ile Martin Luther King Jr. gibi önemli isimleri etkiledi.


Karınca Kitap Servisi



Önceki Haber
İstanbul beyaza büründü: Kar yağışının yarın da sürmesi bekleniyor
Sonraki Haber
Arjantin’de dinozor fosili bulundu: Bilinen en büyük kara hayvanı olabilir