Ana SayfaToplumsal CinsiyetRabia Kaçmaz’a işkence edip, arabayla üzerinden geçen Çiçek’e 53 yıl hapis cezası

Rabia Kaçmaz’a işkence edip, arabayla üzerinden geçen Çiçek’e 53 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz’a cinsel saldırıda bulunarak öldürmeye çalışan Emre Çiçek’in yargılandığı davada 53 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’un Avcılar ilçesinde kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz’ı kesici aletle yaralayıp cinsel saldırıya maruz bırakmaya çalışan sonra da arabayla üzerinden geçen Emre Çiçek’in yargılandığı davanın durulması İstanbul Bakırköy 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık Emre Çiçek Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı.

Sanık Çiçek savunmasında, cinsel saldırıda bulunmadığını iddia ederek, “Yaralama olayı oldu, çok pişmanım. Ben Rabia Kaçmaz’ın saçının teline dokunmazdım. Keşke ben yaralansaydım, aylardır cezaevindeyim. Asıl mağdur benim” dedi.

Mahkeme sanık Emre Çiçek’in “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “cinsel saldırı” ve “cinsel amaçla hürriyeti kısıtlama” suçlarından toplam 53 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Emre Çiçek’e yardım ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Yunus Kıldır’ın ise “hürriyeti yoksun kılma” suçundan 8 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi.

Duruşmanın ardından adliyenin önünde basın açıklaması yapan Rabia Kaçmaz, “Bana yaşattıklarını verilen ceza unutturamaz ama bir nebzede olsa yüreğime su serpildiği için mutluyum. Bugün rahat uyuyacağım” dedi.




Önceki Haber
Disiplin Kurulu'na sevk edilen AKP’li eski vekil Arslan'a uyarı cezası
Sonraki Haber
HDP’li Belediye Meclis Sözcüsü Turan görevinden uzaklaştırıldı