Ana SayfaGüncelTarkan ‘Dersim’ dedi, sosyal medya lincine uğradı

Tarkan ‘Dersim’ dedi, sosyal medya lincine uğradı

HABER MERKEZİ – Dersim’de 14 gündür söndürülemeyen yangına ilişkin dayanışma mesajı paylaşan sanatçı Tarkan, “Dersim” dediği için sosyal medyada linç edildi.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Danzi ve Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında başlayan ve Ovacık ilçesine de sıçrayan orman yangını 14. gününde devam ediyor.

Yangının söndürülmemesine ilişkin tepkiler sürerken, sanatçı Tarkan da buna ilişkin bir mesaj paylaşarak, dayanışma mesajı yolladı:

Tarkan, çevre duyarlılığıyla tanınan bir isim. Aynı zamanda Hasankeyf ve benzeri birçok çevre tahribatı yapılan yerlere ilişkin çağrılarıyla biliniyor.

Tarkan’a bu tavrından dolayı destek mesajları gelirken, çok sayıda Twitter kullanıcısı da ”Dersim” kelimesinin kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, nefret suçu içeren söylemlerde bulundu.

İsmi değiştirilmişti

Daha önce adı Dersim olan şehir, 1935 yılında çıkartılan bir yasa ile Tunceli olarak değiştirilmişti.

Benzer yasalarla çok sayıda Kürtçe yer ismi de Türkçeleştirilmişti.

Çok sayıda kullanıcı, Dersim Katliamı’na göndermede bulunarak nefret söylemlerinde bulundu. Aralarında MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün de olduğu bazı Twitter kullanıcıları şu ifadeleri kullandı:




Önceki Haber
Küresel sağlık krizi Covid-19’da son durum: Can kaybı 4 milyon 500 bini geçti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.