Ana SayfaGüncelHDP’li Belediye Meclis Sözcüsü Turan görevinden uzaklaştırıldı

HDP’li Belediye Meclis Sözcüsü Turan görevinden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – HDP’li Doğubayazıt Belediye Meclis Sözcüsü Hamide Turan, hakkında devam eden soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi’nin HDP’li Belediye Meclis Sözcüsü Hamide Turan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Doğubeyazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelik, Turan’ın mahkemesi sonuçlanmadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kararın görevinden uzaklaştırılan, partilerinden halkın şikayetleri sonucu ihraç edilen Belediye Başkanı Yıldız Acar’dan habersiz olmadığını belirten Ekelik, “Daha öncesinde de arkadaşlarımız hakkında şikayetleri vardır. Arkadaşımız Hamide Turan şahsında tüm onurlu direniş sergileyen ve tek amaçları halaka hizmet vermek olan arkadaşlarımızı selamlıyor ve bu hukuksuzluklara karşı direneceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Verilen uzaklaştırma kararını değerlendiren Belediye Meclis Sözcüsü Hamide Turan da kararın hukuksuzca olduğunu söyledi.

Ekim ayında Yıldız Acar, diğer bağımsız meclis üyeleri Mecburiye Şahin, Mahmut Doğan, Baran Karahan ve yerel bir gazeteci Rıza Solak’ın kendisini TEM şubeye şikayet etmesi sonucu hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı verildiğini aktaran Turan, “Amaçları buradaki güçlü yapıyı yıkmaktır” diyerek karara tepki gösterdi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rabia Kaçmaz'a işkence edip, arabayla üzerinden geçen Çiçek’e 53 yıl hapis cezası
Sonraki Haber
DİSK-AR: İşsizlik oranı yüzde 12,7 değil, yüzde 26,4