Ana SayfaGüncel700. hafta davası: Cumartesi Anneleri hakim karşısına çıkıyor

700. hafta davası: Cumartesi Anneleri hakim karşısına çıkıyor

HABER MERKEZİ – Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri bugün hakim karşısına çıkıyor.

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta buluşmasına yapılan polis müdahalesinde aralarında kayıp yakını ve hak savunucularının da olduğu 46 kişiye “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Hak savunucuları, İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde, saat 13.00’te davayla ilgili bilgilendirme amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Ne olmuştu?

Cumartesi Anneleri’nden Emine Ocak’ın gözaltına alındığı an / Fotoğraf: Hayri Tunç

Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018 tarihinde, yani eylemlerinin 700. haftasındaki eylemi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklanmıştı. Buna karşın oturma eylemi yapmak isteyen hak savunucularına polis saldırmış, aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Yaşananların ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik” diyerek, Galatasaray Meydanı’ndaki bu yasağın kalıcılaştırılacağı sinyalini vermişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Cumartesi Anneleri eylemine yönelik yasağın kalıcılaştırılacağı mesajı vererek, “Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek” demişti.

Bunun üzerine basın toplantısı düzenleyen Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları ise her hafta olduğu gibi 701’inci haftada da Galatasaray Meydanı’nda olacaklarını ifade etmişti.

Ancak Cumartesi Anneleri’nin polis ablukasına alınan Galatasaray Meydanı’na gitmelerine ne 701’inci hafta ne de sonraki haftalarda izin verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB’den ortaokullarda da sınavlara güncelleme
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.