Ana SayfaManşetCinsel saldırı davası: Musa Orhan yine tutuklanmadı

Cinsel saldırı davası: Musa Orhan yine tutuklanmadı

HABER MERKEZİ – İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürükleyen Musa Orhan’ın tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasında salona alınmayan gazeteciler, adliyeden de çıkarıldı. Mahkeme, Orhan tutuklanması talebini yine reddetti.

İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık Musa Orhan ve avukatları duruşmaya, Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmayı, İpek Er’in ailesi ile avukatları, Diyarbakır, Batman, Siirt baroları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, KESK üyeleri, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır, Batman ve Siirt yöneticileri izledi.

Duruşmaya alınmayan gazeteciler ise mahkeme başkanının talimatı gerekçesiyle adliyeden çıkarıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, avukatların savunmalarıyla sürdü.

Mahkeme, avukatların Orhan’ın tutuklanması yönündeki talebini reddetti.

Duruşma 16 Eylül’e ertelendi.

Ne olmuştu?

Siirt’te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu.

16 Temmuz 2020’de Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, 18 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle kampanya başlatılmış, oluşan kamuoyu baskısıyla da cinsel saldırı faili Orhan 19 Ağustos’ta çıkarıldığı Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanmıştı.

Ancak aynı suçtan tutuklu yargılanması beklenen Musa Orhan, bir hafta tutuklu kaldıktan sonra, 25 Ağustos’ta Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tahliye edilmişti.

Fail Orhan hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçundan açılan davanın yanı sıra, Er’in ölümüne ilişkin “intihara sürükleme” suçundan ifadesine başvurulmadığı ve aile avukatlarının konuyla ilgili yaptıkları suç duyurusunda hiçbir gelişme yok.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Orhan’ın, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edildiğini duyurmuştu.




Önceki Haber
Türkiye'de en az 20 milyon insan açlık sınırını altında yaşıyor
Sonraki Haber
GfbV: Türkiye Afrin'e 'radikal İslamcıları' yerleştiriyor