Ana SayfaToplumsal CinsiyetFeminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınlara ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava

Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınlara ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava

HABER MERKEZİ – 8 Mart’ta düzenlenen “Feminist Gece Yürüyüşü” esnasında attıkları sloganlar gerekçesiyle 17 kadına “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlarından 7 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Beyoğlu’nda 8 Mart günü düzenlenen “Feminist Gece Yürüyüşü” sırasında attıkları sloganlar gerekçesiyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 17 kadına dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği’nin, 29 Ocak 2021’de toplantı ve gösteri yürüyüş alanlarını belirlediği ve Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı, Şişhane Meydanı gibi alanların basın açıklaması yapılacak alanlar içerisinde yer almadığı ifade edildi.

İddianamede yaklaşık 20 kadının polis hattındaki kalkanları ve görevli personelleri tekmeleyerek Taksim Meydanı’na çıkmak istediği ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakarette bulunduğu iddia edildi.

Kadınlar ise üzerlerine atılı suçlamayı reddetti.

“Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” suçlarından 17 kadının da ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan, 7 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen iddianameyi, İstanbul 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti.

Kadınlar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.




Önceki Haber
AKP Sözcüsü: Türkiye bir göçmen kampı değildir
Sonraki Haber
Bulu gitti, İnci geldi: Boğaziçi’nde direniş sürüyor