Ana SayfaGüncel28 Şubat davası: Çevik Bir ve Çetin Doğan tutuklandı

28 Şubat davası: Çevik Bir ve Çetin Doğan tutuklandı

HABER MERKEZİ – 28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen 14 emekli general, gözaltına alınmaya başlanırken, Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında “darbeye teşebbüs” suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onadı.

Kararın ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu isimlerin cezalarını kesinleştirdi.

Dosya, sanıkların cezalarının infazı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık mahkeme kararında infaza engel bir durum görmedi. İnfaz erteleme talepleri reddedilen sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak Muğla Cezaevi’ne gönderildi.

Çevik Bir, bugün saat 15.30 sıralarında, Bodrum’dan İstanbul’a gitmek üzere yola çıktıktan sonra, Milas’ta aracı polis tarafından durduruldu.

Bir, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İşlemlerinin ardından Milas Adliyesi’ne sevk edilen Bir, burada savcıya ifade verdiği ifade sonrası Muğla Cezaevi’ne gönderildi.


28 Şubat: 21 yıl önce ne oldu, neler yaşandı?

28 Şubat süreci ve Kürtler




Önceki Haber
Lavrov'dan Berlin Konferansı hatırlatması: Türkiye'nin askerlerini Libya'dan çekmeyi reddettiğini söylemezdim
Sonraki Haber
ABD uçağından düşerek ölenlerden biri milli futbolcu çıktı