Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu Güllü’yü darp ederek öldüren Mehmet Efe’ye tahliye

Evli olduğu Güllü’yü darp ederek öldüren Mehmet Efe’ye tahliye

HABER MERKEZİ – Burdur’da mahkeme, evli olduğu Güllü Efe’yi darp ederek öldüren astsubay Mehmet Efe’ye verdiği 12  yıl hapis cezasını ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimi ile 7,5 yıla indirdi. Mahkeme ardından da Efe hakkında tahliye kararı verdi.

Burdur’da yaşayan Mehmet Efe, evli olduğu Gül Efe’yi 5 Aralık 2019’da fiziksel şiddete maruz bırakmıştı.

Yaralanan Gül, eve çağrılan ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve 9 Aralık’ta yaşamını yitirmişti.

Gözaltına alınan Efe, ‘eşe karşı nitelikli basit yaralama’ suçundan tutuklanmıştı.

Güllü Efe

Efe hakkında açılan davanın karar duruşması Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada konuşan Güllü’nün kardeşi Necmettin Efe, “Sanık başından beri yalan söylüyor. ‘Kasten öldürme’den ceza almasını istiyorum. Sanık, mahkemede iki farklı ifade verdi. En başından beri pişmanlığı yok. Olayın kazaen olması mümkün değil. Kasten ölüme sebep olmaktan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Güllü’nün anne ve babası da cinayetin planlı işlendiğini yineledi.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Mehmet Efe, ise  “Bırakın öldürmeyi, yaralama kastım bile yoktur” diyerek, suçunu inkar etti.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Efe’yi önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ardından cezada ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi yapan mahkeme, Efe’ye 7,5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Duruşma sonrası karara tepki gösteren Güllü’nün babası, İbrahim Efe, “Ben adalet bekliyordum. Daha bu kanunlarla çok kadın öldürülür, çok cinayet işlenir. Adam kadının beynini patlattı, öldürdü. Tahliye oldu” dedi.

Habibe Efe ise, “Yavrum ‘Boşanayım’ dedi. ‘İki çocuğun var yuvan yıkılmasın’ dedik. Ah Güllüm, yaktın beni Güllüm. Köpek kadar değerin yokmuş Güllüm. Keşke sığınma evine gideydin yavrum. Caninin sopasını yedin. Konuşacak bir şey kalmadı kuzum. Ben bittim. Ben yaşamak istemiyorum. O caniyi çıkarsınlar beni cezaevine koysunlar. Başka yolu yok” diye konuştu.

Ailenin avukatı Serdar Dündar ise, üst mahkemenin bu kararı değiştireceğini düşündüklerini söyledi.

Biz davanın başından beri kasten öldürmeden cezalandırılmasını talep ettik. Savcı mütalaasında indirimsiz kasten yaralamadan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, hem bizim, hem savcının talepleri dışında neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralamadan ceza verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladı ve tahliye etti.

Neticede eşini öyle ya da böyle öldürdüğü bir dosyaya baktık, bunun neticesinde 7 yıl 6 ay gibi komik bir ceza ve tahliye verilmesi hem vicdanlara uymuyor hem adaletin tecellisine uygun bir ceza değil. Biz üst mahkemede bu kararın değişeceğini düşünüyoruz. Sanık kasten, bilerek, kafasını öldürünceye kadar vurarak ölüme sebebiyet vermiştir. Bir kadının ölümünün cezasının bu kadar az olmayacağını düşünüyorum. Biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz.




Önceki Haber
Ebru'nun seküler göçü: Modern resmin su ile kesişimi
Sonraki Haber
İstanbul Sözleşmesi için Büyük Kadın Mitingi