Ana SayfaGüncelİstanbul’daki HDP’ye saldırı protestosuna polis müdahalesi: Gözaltılar var

İstanbul’daki HDP’ye saldırı protestosuna polis müdahalesi: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Polis, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıyı protesto etmek için İstanbul’da bir araya gelen çok sayıda kişiye müdahale etti. Gruba biber gazı sıkan polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü öncülüğünde yüzlerce kişi, HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesini protesto etmek için, Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda bir araya geldi.

Taksim Tünel’de buluşan kitle “Şehid Namirin”, “Katil polis” sloganları atarak Şişhane Meydanı’na yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. Kitle, polisin engellemesini “Katilsiniz” diyerek protesto etti.

Bu esnada biber gazıyla kitleye müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Engellemelere rağmen ıslık ve zılgıtlarla Şişhane Meydanı’na yürüyen kitle, açıklama öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Açıklamada konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, saldırılara karşı birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Bu birliktelikle iktidarı alaşağı edecek. Yoksa bu faşizm geri dönüşü olmayan bir sistemi bu topraklara yerleştirecek. AKP-MHP gider ama bir başkasına izin vermeyecek olan topluluktur, bizleriz. Daha çok mücadele etmek gerekiyor. Mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Bir partili yoldaşımız katlediliyor ve buna müdahale etmiyorlar, edilmiyor. Bu ülkeye, bu ülkenin siyasetine kan dökmek istiyorlar. Ama biz halklarız, halklar mücadelenin umudunu arttırır. Umuduz, bu ülkenin geleceği için, umuduz, birleşik mücadele için umuduz, kadınlar, gençler için umuduz. Asla vazgeçmeyeceğiz, kazanana kadar bu mücadeleyi büyüteceğiz.

‘Katliam planlı bir şekilde yapıldı’

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise saldırının planlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Şunu biliyoruz ki il binalarımızın, sadece HDP’nin değil, tüm demokrasi güçlerinin, kurumlarının önünde bekleyen güvenliği gerekçe olarak gösteren çetecilerin, mafyacıların, tetikçilerinin binalarımıza girerek, gündüzün gözüyle toplantılarımızdan bilgi alarak, yarım saat sonra vekillerimizin MYK, PM üyelerimizin bulunduğu toplantıda katliam yapmayı planlayan, derin devlet, çeteciler, klasik katliam senaryoları bugün İzmir’de il binamızda sergilendi.

Güvenlik önlemiyle binalarımızın önünde 24 saat kayıt yapan, giren çıkanları kontrol altına alan, her yeri mobeselerle dolduran devlet, nasıl ki Diyarbakır’da, Ankara’da, Suruç’ta bu katliamları önlemediyse, önlemediği gibi katilleri tanıyor ve önlerini açıyorsa bugün de bunu gördük. Katilin fotoğraflarına baktığımızda bir kontra olduğu, özel eğitildiği, katliamı bilinçli, planlı bir şekilde yapıldığınızı biliyoruz.

Avcı, kimsenin faili “ruh hastası, şizofren” gibi cümleleri korumaya kalmaması konusunda uyardı.

Zaten bu ülkenin sistemi katil olmuş, şizofren olmuş ve halkları kanında boğmaya çalışıyorlar. Fakat biz bu faşizmi döktüğü kanda boğacağız. Sedat Peker ifşalarda bulunuyor. Bu ülkenin tek bir savcısı tek bir yargıcı bu ifşaları suç duyurusu olarak ele almamış, tek bir soruşturma başlatmamıştır.

Soruyoruz bu katliamı devletten, hükümetten, bu ülkenin tetikçi gazeteci ve yayın organlarından bağımsız düşünebilir miyiz? Bu katilleri, bu katliamları planlayanları çok iyi tanıyoruz. Direneceğiz, direnmekten başka şansımız yok. Deniz Poyraz şahsında diz çökmeyeceğimizi boyun eğmeyeceğimizi buradan bir kez daha söylüyoruz. Deniz Poyraz’ın annesinin dik duruşuna sahip çıkacağız.

‘Öfkemiz katilleri boğacak’

Açıklamaya katılan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise, “Bir çocuğumuzu daha katletmeyin, analar ağlamasın dedim ama bu sabah yine yüreğimiz yandı. Yeter artık. Çocuklarımızın üstünden ellerinizi çekin. Tüm anaların acısı tektir, gözyaşlarımızın rengi aynı. Öfkemiz katilleri boğacak” dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.




Önceki Haber
Sancar: Toplantımız iptal olmasaydı katliam yapılacaktı
Sonraki Haber
İzmir HDP binasında saldırının izleri