Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan THK uçakları açıklaması: Resmi başvuru sürecimizi bugün başlatıyoruz

İmamoğlu’ndan THK uçakları açıklaması: Resmi başvuru sürecimizi bugün başlatıyoruz

HABER MERKEZİ – Türk Hava Kurumu uçakları tarafından söndürülemeyen yangınlara ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Resmi başvuru sürecimizi bugün başlatıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı İmamoğlu, plakaları taksi plakasına dönüştürülen minibüs ve dolmuşçuların teşekkür ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Hava Kurumu (THK) bünyesinde bulunan yangın söndürme uçaklarının, yangına müdahalede yetersiz olması kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Tepkilerin ardından, dün CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, THK uçakları için, “Uçakları aktif hale getirmeye hazırız” diyerek çağrısında bulundu.

İmamoğlu, 11 büyükşehir belediye başkanı olarak Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının bakımına talip olmaları konusunda şunları söyledi:

Dün aldığımız karar gereği, mevcut uçaklarımızın tadilatı, tamiratı, bakımı, onarımı; hatta filonun genişletilmesi ve bu filodan hizmet alma noktasında belediyelerimizin talebi olduğunu dile getirdik. Resmi başvurumuzu da bugün hazırlayıp sunuyoruz. 11 büyükşehir belediyesinin imzasıyla görüşmeleri başlatmak adına, bugün süreci başlatıyoruz.

İmamoğlu, sosyal medyada gündem olan yangın söndürme konusunda uluslararası yardım çağrılarına verilen tepkilere değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dünyada nerede yangın olsa, bize çağrı yapılsa koşa koşa gitmeyi bir insanlık vazifesi olarak görürüz. Bu tür uluslara çağrının ayıbı yoktur. Yani hangi afet olsa, bazen işte Japonya’dan deprem için bize koşa koşa gelenler oldu veya başka afetlerde; bunun ayıbı olmaz. Yani bunun sıkıntılı hali olmaz.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında bazı müdahalelerde siyasi parti ayrımı yapıldığı iddiasıyla ilgili bir soruyu da İmamoğlu, şöyle yanıtladı:

Bölgeden böyle duyumlar alıyoruz. Bu bizim ilk defa yaşadığımız şey değil. Türkiye’nin siyasi ortamının ne yazık ki bürokrasiyi, ilgili kişileri… Bu hatta bakanlara kadar varıyor. Hele hele Sayın Bakan’ın bir talihsiz cümlesi var ki; ‘Belediyeler sorumludur.’ Herhalde söylediğine bin pişman olmuştur. Kanun belli, madde belli, husus belli, sorumlu kim, belli. Yani ‘Bir ateş, bir kıvılcım çıksa dahi sorumluyuz, müdahale ederiz’ diyen cümleleri ortada. Bütün bunlar varken bunu söylemiş olması bile siyasi bakışın odağını gösteriyor. Bundan uzak duralım. Bu iş siyaset meselesi değil. Zaten bu ülkede bürokrasi görevini yapsa, bu ülkenin memurları görevini yapsa, valileri görevlerini yapsa, bakanları görevlerini yapsa, belediye başkanları görevlerini yapsa bu ülkede başka bir şeye gerek yok. Yani her yerde söylüyorum: Siyaset bir araçtır. Partiler bir araçtır; amaç değildir. Yani bu anlayışla hareket ettiğimiz takdirde, zaten bu ülkenin bir sorunu kalmaz. Konuştuğumuz hiçbir konunun üstünde bu kadar tepinmeyiz. Bu bakımdan ne yazık ki bu tür tutumları, bu tür uygulamaları duyuyoruz. Bu da üzücü. Ama bunları çok da yüksek tonda dillendirmiyoruz. Bazen de uyarıyoruz. Çünkü amaç ne? Vatandaşımıza hizmet. Amaç ne? Afetten bir an önce sıyrılmak. Bu tür konuları yürütürken, ya Allah aşkına, siyasi söylem, siyasi dil vesaire yanlıştır. Ama takip ediyoruz tabii. Denetimli bir şekilde takip ediyoruz.




Önceki Haber
Ukrayna hükümet binasında panik
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.