Ana SayfaEkolojiMahkeme Validebağ Korusu’ndaki imar için durdurma kararı verdi

Mahkeme Validebağ Korusu’ndaki imar için durdurma kararı verdi

HABER MERKEZİ – Mahkeme, Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’na ilişkin hazırladığı imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Koru için nöbet tutan yaşam savunucuları ise karara rağmen nöbetin süreceğini duyurdu.

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’na yönelik hazırladığı imar planına Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme verdiği karar şu şekilde:

1.Derece doğal ve tarihi sit alanı ilan edilmiş ikametgahlarına yakın olan doğal koru statüsündeki son kalan yeşil alanı olduğu, plan ile hukuka aykırı şekilde sit alanının statüsüne aykırı yapılaşma olacağı ifade edilerek yürütmenin durdurulması istenilmektedir. Davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idarelere 30 gün süre tanınmasına karar verilmiştir.”

‘Nöbet sürecek’

Pazartesi gününden beri koruda nöbet tutan Validebağ Savunması üyeleri sanal medya hesaplarından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada “Validebağ Korusu’nda Forum devam ediyor. Her ne kadar yürütmenin durdurulması kararı verilse de biz yine korudayız!” denildi.




Önceki Haber
Savcılık dört siyasetçinin yeniden tutunmasında ısrarlı
Sonraki Haber
Demokrasi Konferansı sonuç bildirgesi: Adaletsizlik artıyor, çare ortak mücadele