Ana SayfaManşetSavcılık dört siyasetçinin yeniden tutunmasında ısrarlı

Savcılık dört siyasetçinin yeniden tutunmasında ısrarlı

HABER MERKEZİ – Kobani davasında tutuklu yargılanırken 15 Haziran’daki duruşmada tahliye edilen Ayhan Bilgen, Can Memiş, Cihan Erdal ve Berfin Özgü Köse’nin yeniden tutuklanması için savcılığın yaptığı başvuruyu Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Ancak savcılık aynı taleple bir üst mahkemeye başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nın 15 Haziran’daki duruşmada mahkeme ara kararla yerine kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ile HDP eski MYK üyeleri Can Memiş, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal’ı adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Katılan sıfatını almadıkları halde müşteki olan Emniyet Genel Müdürlüğü kararın verildiği oturumdan sonra görülen oturumda tahliye kararına itiraz etmişti.

Emniyetin ardından yine katılan sıfatı almadıkları halde müşteki olan İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile duruşma savcısı da tahliye kararına itiraz etti.

İçişleri Bakanlığı 22 Haziran’da mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde, “6-8 Ekim 2014’te yapılan eylemin nihai hedefi devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kamu kurumlarına ve devleti itibarsızlaştırmak” olduğunu ileri sürerek, “5271 Sayılı Ceza Muhakemesinin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve bir tutuklama nedeninin bulunması halinde, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama kararı verilebilir” hükmü gereği tahliye edilenlerin tekrar tutuklanması kararının verilmesini istedi.

Savcılık ta 18 Haziran’da mahkemeye sunduğu dilekçesine, atılı suçları işlediklerine dair somut deliller olduğunu iddiasıyla tahliye kararına itiraz etti.

22. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti

İtiraz taleplerini değerlendiren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tüm tahliye itirazlarını, “itiraz talebi yerinde görülmedi” gerekçesiyle reddetti.

Bu karardan sonra savcılık 4 ismin tutuklanması için üst mahkeme olan 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.




Önceki Haber
Demokrasi Konferansı'nda konuşan Şenyaşar: Adalet mücadelesinde bizi yalnız bırakmayın
Sonraki Haber
Mahkeme Validebağ Korusu’ndaki imar için durdurma kararı verdi