Ana SayfaGüncelAKP’yi eleştiren BBP Kadın Kolları İl Başkanı gözaltına alındı

AKP’yi eleştiren BBP Kadın Kolları İl Başkanı gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – AKP’yi eleştiren Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, işyerinden maske takmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, bir televizyon kanalında Adalet ve Kalkınma Partisi’ni  (AKP) eleştirince karşısında polisleri buldu.

İşyerinde ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını belirten Yümlü, sosyal medya hesabından “Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsem de hakkımı arayacağım” dedi ve polislerden şikayetçi olacağını söyledi.

İfadesi dahi alınmadı

Polislerin, iş yerinde ‘maske takmaması ve temaslı olması’ gerekçesiyle hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek kendisini gözaltına almak istediklerini anlatan Yümlü, uygulamanın yanlış, hukuka ve yasalara aykırı olduğunu aktardığını ifade etti.

Bunun üzerine polislerin zor kullanıp, ters kelepçe takarak kendisini gözaltına aldıklarını vurgulayan Yümlü, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını belirtti.

Yümlü, işyerine gelen polislerle olan durumu da şu şekilde anlattı:

Polisler, beni Emniyet’e götüreceklerini söyledi. Siz geçin ben gelirim dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim, arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? Burada ne yaşandı, o anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde arabaya götürdüler, hatta arkaya bineceksin dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı.

Yümlü, ters kelepçeli halde polis aracının arkasında bulunan kafesli bölüme konularak karakola götürüldüğünü dile getirdi.

Katıldığı programda neler söylemişti?

Siyasete AKP’de başladığını aktaran Yümlü programda şunları söyledi:

Bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak isterim. Ama maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Bu kadar korku niye kardeşim?




Önceki Haber
Kıbrıs'ta çıkan yangında dört kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.