Ana SayfaGüncel155 haneli köy 5 gündür susuz

155 haneli köy 5 gündür susuz

HABER MERKEZİ – İçme suları kesilen Hespist köyü halkı, yaz sıcağı altında 5 gündür susuz olduklarını belirterek, “İnsan insana bunu yapar mı?” diyerek tepki gösterdi.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Hespist (Yarbaşı) köyünde, suların 5 gündür ilçe belediyesine atanan kayyım Refik Özsoy talimatıyla kesildiği ileri sürüldü.

155 haneli köyün yaz ortası susuz bırakılmasını gayri insani olarak ifade eden köylüler, kendilerine yapılan zulmün durdurulmasını istedi.

‘İnsan insana bunu yapar mı?’

Mezopotamya Ajansı’ndan Zeynep Durgut’un haberine göre, köylülerden Halime Tekin, suları akmadığı için hiçbir işini yapamadığını dile getirdi.

Susuzluktan dolayı hayvanların içme suyunu dahi karşılayamadığını aktaran Tekin, şunları söyledi:

İnsan bir köyün suyunu keser mi? İlk olarak bağ ve bahçelerimizin sularını kestiler, sonra da içme suyumuzu kestiler. Köyde bazı evlerin su kuyuları var, su ihtiyaçlarını az da olsa karşılayabiliyorlar. Ama su kuyuları olmayanlar ne yapsın? Devlet geldi suyumuzu kesti ve köyü susuz bıraktı. İnsan insana bunu yapar mı? Bu uygulamaya derhal son verip suyumuzu açsınlar.

Köy sakinlerinden Sacide Bulut ise, en insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını belirtti.

Hastalıklar başladı

Bir başka köy sakini olan Sarya Saka de, yapılan uygulamanın insani olmadığını hatırlattı. Yetkililere sorunu derhal çözme çağrısında bulunan Saka, devamında şunları söyledi:

Bu yazın ortasında susuz idare edemeyiz. Bütün hayvanlarım susuzluktan hastalandı. Bu sorunu devlet yetkilileri derhal çözmelidir. Çözüm köy halkının suyunu kesmek değildir.




Önceki Haber
Çiftlik Bank'ın ‘Tosuncuk’u Türkiye’ye getirildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.