Ana SayfaDünyaFotoğraf çekmek için boz ayıya çok yaklaşan kişi ‘vahşi yaşamı bozmak’la suçlandı

Fotoğraf çekmek için boz ayıya çok yaklaşan kişi ‘vahşi yaşamı bozmak’la suçlandı

HABER MERKEZİ – ABD’de bir kadın, Yellowstone Ulusal Parkı’nda anne bir boz ayıya yaklaşırken görüntülendikten sonra “vahşi yaşamı rahatsız etmek”le suçlandı.

Yellowstone Ulusal Parkı, bir kadının, anne bir ayı ve yavrusuna fotoğraf çekmek için yaklaştığını gösteren bir görüntüsünü yayınladı ve halktan şahısla ilgili bilgi istedi.

Polis, şahsın Samantha Dehring olduğuyla ilgili ihbar aldıktan sonra sosyal medya hesaplarından ayıların görüntülerini buldu.

BBC’nin haberine göre parkta, Dehring ile gezen turistler daha sonra müfettişlere Dehring’in, ayı ona saldırana kadar grup aracına geri dönme uyarılarına aldırmadığını ve fotoğraf çekmek için ayıya çok yaklaştığını söyledi.

“Vahşi yaşamı bozmak”la suçlanan Dering’in 26 Ağustos’ta Wyoming mahkemesine çıkması planlanıyor.

İnsandan uzak yaşam 

Genellikle somon balıkları ve meyvelerle beslenen hepçil boz ayılar, diğer pek çok hayvan gibi insanlardan uzak durmayı tercih ederler.

Genellikle kaçmayı tercih eden boz ayılar, sıkıştırıldıklarında ise kolaylıkla agresifleşebiliyor.

Avlanmanın yasak olduğu Yellowstone Milli Parkı’nda tek başına yedi yüzden fazla boz ayı olduğu tahmin ediliyor ve uzmanlar, boz ayıları korumanın yolunun insanlar ile karşılaşmalarını azaltmaktan geçtiğine inanıyor.




Önceki Haber
TBB Başkanı Feyzioğlu: Konya’daki saldırının takipçisi olacağız
Sonraki Haber
Yangınından etkilenen bölgeler ‘Afet bölgesi’ ilan edildi