Ana SayfaManşetBuldan’dan katliam tepkisi: Kürtler yalnız değildir, birlikte saf tutalım

Buldan’dan katliam tepkisi: Kürtler yalnız değildir, birlikte saf tutalım

HABER MERKEZİ – ANYAKAY-DER’in kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meram’daki katliama tepki göstererek, Kürtlerin yalnız olmadığının altını çizdi ve hükümet yetkililerine istifa çağrısında bulundu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ANYAKAY-DER) Okmeydanı’nda gerçekleşen 2’nci Olağan Kongresi’nde konuştu.

Buldan konuşmasına, Konya’nın Meram ilçesinde ırkçı saldırı sonucu aynı aileden 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

“Dün Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişilik bir aile sadece Kürt oldukları için hunharca, vahşice katledildi” diyen Buldan, şunları söyledi:

Kurşunlar Kürdün bedenine girerken ırkçılar, faşistler televizyon kanallarında bir kez daha bu katliamı normal bir ölümmüş gibi yansıttıklarına tanıklık ettik. Hayır, bu katliam sıradan bir katliam değil, bu katliam göz göre göre gelen ırkçıların, faşistlerin aylardır organize ettiği, planladığı, arkasında büyük güçlerin olduğu, Kürtlerin katliamına onay veren bir zihniyetin girişimi sonucu gerçekleşti. Bu katliamı yapanların arkasında, 17 Haziran tarihinde İzmir İl Örgütümüzde Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilişinde katile, ‘İsmin ne abiciğim’ diye soran polisin ve onunla aynı zihniyette olan bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Bu katliamın televizyon kanallarında her akşam HDP’yi ve HDP şahsında Kürtleri kinle, nefretle düşman gösteren bir zihniyetin ürünü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Televizyon kanallarında bu ülkede siyaset yapan HDP’yi ve HDP’ye oy veren 6 milyon insanı hedef gösteren zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz.

İstifa çağrısı

İçişleri Bakanı’nı, AKP ve MHP yetkililerini istifaya çağıran Buldan, şöyle konuştu:

Katliamın önünü açan, buna zemin hazırlayan Türkiye’yi tehlikeli bir tuzağın içine çekmeye çalışan bir anlayışın bundan sonra bu tür saldırıların gerçekleştirmemesi için birlikteliğe ihtiyaç var. Kürtler yalnız ve sahipsiz değildir. Eğer geleceğimizi, yarınlarımızı, Türkiye’nin demokratik geleceğini düşünürsek bu olay karşısında sadece Kürtlerin değil, tüm demokrasi güçlerinin, siyasi partilerin, kendisine insanım diyen ve Konya’daki katliam karşısında vicdanı sızlayan herkesin bu katliam karşısında saf tutması gerekir. Buna dur demenin zamanını geldiğini herkesin bilmesi gerekir. Çok sıradan bir olaymış gibi Konya İl Emniyet Müdürü başta olmak üzere o bölgedeki valinin ve kaymakamın, il ve ilçe emniyet görevlilerinin bir an önce istifa etmesi ve o koltuğu bırakması gerekir. Sadece bununla sınırlı değil, bu ülkenin güvenliğinden sorumlu olan ve Sedat Peker’in ifşaatlarıyla her gün pisikleri, hukuksuzlukları, ahlaksızlıkları ortaya çıkan başta İçişleri Bakanı, AKP ve onun küçük ortağı olan MHP yetkililerinin de bir an önce istifa etmesi gerekiyor.




Önceki Haber
Kod-29'la işten atılan Türker’in Ankara yürüyüşüne polis engeli
Sonraki Haber
Covid-19'a yakalanan otel işçileri depoda tutuluyor