Ana SayfaDünyaSaldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşamını yitirdi

Saldırıya uğrayan Hollandalı gazeteci yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ- Silahlı saldırıya uğrayan Hollanda’nın ünlü gazetecisi Peter R. De Vries’in yaşamını yitirdiği açıklandı.

Hollanda’da geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Peter R. de Vries hayatını kaybetti.

Vries, 6 Temmuz’da Hollanda televizyon kanalı olan RTL televizyonu stüdyosunda katıldığı programın ardından aracına doğru yürürken silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı sonrası ağır yaralanan Vries, bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Hollanda’da özellikle organize suç örgütlerinin deşifre edilmesinde önemli rol oynayan 64 yaşındaki gazeteci, suç örgütlerine ilişkin haberleriyle tanınıyordu.

Reuters’in haberine göre De Vries’in ailesi yaptığı açıklamada, “Peter sonuna kadar savaştı ama bu savaşı kazanamadı. Etrafı, onu seven insanlarla doluyken hayatını kaybetti” dedi.

Hollanda’lı ünlü gazeteci, 2005 yılında Aruba’da Natalee Holloway’in ortadan kaybolmasını araştıran çalışmasıyla 2008’de güncel olaylar kategorisinde uluslararası Emmy Ödülü kazanmıştı.

Ne olmuştu?

De Vries, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da konuk olduğu bir programın çıkışında silahlı saldırıya uğramıştı.

Yakın mesafeden vurulan De Vries hastaneye kaldırılırken polis, silahlı saldırganın da aralarında bulunduğu tahmin edilen üç şüphelinin, otoyoldaki bir araç içinde yakalandığını açıklamıştı.

De Vries’e yapılan saldırı tüm Avrupa’da tepki çekmişti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, saldırıyı, “Özgür gazeteciliğe yönelik bir saldırı” olarak nitelendirmişti.




Önceki Haber
Almanya'da sel felaketi: 33 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.