Ana SayfaGüncelPınar Öğünç’ün kaleminden emekçilerin ahvali: ‘Pandemi Zayiatı’

Pınar Öğünç’ün kaleminden emekçilerin ahvali: ‘Pandemi Zayiatı’

HABER MERKEZİ – Gazeteci Pınar Öğünç’ün “Pandemi Zayiatı” isimli kitabı raflarda yerini aldı. Kitap, emekçilerin pandemi sürecinde yaşadıklarına ışık tutuyor.

Gazeteci yazar Pınar Öğünç’ün kaleme aldığı “Pandemi Zayiatı” kitabı yayımlandı.

Duvar Medya Vakfı’nın katkılarıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanan kitapta 35 emekçinin pandemi sürecinde yaşadıkları anlatılıyor.

Kitabın tanıtım metninde şöyle deniliyor:

Salgın hayatının ağır yükünü ve riskini göğüsleyen sağlık çalışanları… Adeta kayıp zamanı, kayıp hayatı telafi edercesine yüklenilen alışverişin yükünü çeken kasa görevlisi, kargocu, postacı… Evlerinde, bilgisayar başında 7/24 iş başında tutulan beyaz yakalılar… Hiçbir şey olmamış gibi, mesafesiz, önlemsiz, didinmeye devam etmek zorunda bırakılan mavi yakalılar… Tarımcı, güvenlik görevlisi…

Pınar Öğünç, değişik alanlardan 35 emekçiyle önce salgının başlarında, sonra birinci yılı dolmaktayken uzun sohbetler yaptı ve onların hikâyelerini yazdı. Korkuları, çileleri, öfkeleri, umutsuzlukları anlatan hikâyeler… Sadece o kadar değil ama… İnsanların özlemlerini, uyanışlarını, kendilerini güçlü hissetmelerini sağlayan deneyimlerini, geleceğe dair düşündüklerini anlatan hikâyeler. Pandemi Zayiatı, Pınar Öğünç’ün yazar ustalığıyla el ele veren güçlü ve içgörülü ifadeleriyle, okuyanı, hayata emek veren bu insanlara hayran bırakacak..




Önceki Haber
Demokrasi güçleri: HDP'nin siyaset yapma hakkını savunuyoruz
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.