Ana SayfaEkolojiVan’da sel: Binlerce hayvan öldü, mahalleye erişim sağlanamıyor

Van’da sel: Binlerce hayvan öldü, mahalleye erişim sağlanamıyor

HABER MERKEZİ – Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç köyünde etkili olan selde çok sayıda hayvan öldü, onlarca ev ve ahır yıkıldı. Sel sularına kapılan bir kişiyi, akrabaları kurtardı.

Van’ın Başkale ilçesindeki Esenyamaç Mahallesi’nde sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi.

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre binlerce hayvan, sele kapılarak yaşamını yitirdi. Ahırlar yıkılırken, tarım arazileri de zarar gördü.

Onlarca ev ve ahırın yıkıldığı mahallede, araçlar da sele kapılarak, sürüklendi. Selin vurduğu mahalleye ulaşım sağlanamazken, elektrikler de kesildi.

Esenyamaç köyünden Ercan Sevmez, köyün haritadan silindiğini insanların üstüne giyecek elbisesi dahi olmadığını söyledi.

Sevmez, “20 ye yakın ev, tandır evi, hayvan barınağı, garaj yerle bir oldu” dedi. Köyden videolarda paylaşan Ercan Sevmez, bir haftadır hiç bir insanın köye uğramadığını vurguladı.

Videoda sele kapılan bir çocuk annesi tarafından kurtarılmaya çalışırken, yanında bulunan kardeşi ise hıçkıra hıçkıra ablasının elinin tutarak ağlıyor. Köylerde yaşanan felakete dikkat çeken Sevmez, duyarlılık çağrısında bulunuyor. Köyde elektrik ve su yok hiç bir yetkilinin gitmediği köyde halk kaderine terk edilmiş durumda.




Önceki Haber
İstanbul'da ırkçı katliama karşı eylem
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.