Ana SayfaEkolojiBeş bölgede yangınlar devam ediyor

Beş bölgede yangınlar devam ediyor

HABER MERKEZİ – Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin verdiği bilgilere göre, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri ile Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Türkiye’de 28 Temmuz’da Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor.

Orman yangınlarında şimdiye kadar, farklı yerlerde toplam 6 kişi hayatını kaybetti.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınının 107’sinin kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli, beş yangını kontrol altına alma çabalarının da sürdüğünü kaydetti.

Manavgat’ta yangın sürüyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çarşamba günü öğle saatlerinde dört farklı noktada başlayan ve beşinci gününe giren yangınları kontrol altına alınma çalışmaları sürdürülüyor.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, beşinci günde Manavgat Sırtköy ve Güğlen Dağı sırtlarındaki ve Taşağıl tarafındaki yangınlar devam ediyor. Gündoğmuş yangını devam ederken, bugün sabah Alanya Yeniköy’de de yangın başladı ve Güzelbağ tarafında devam ediyor. Akseki Kepezbeleni’nde çıkan yangının ise kısmen kontrol altında alındığı belirtildi.

Caretta caretta yavrularına yardım

Manavgat’ta bölgeye yayılan yangın nedeniyle Antalya Körfezi yoğun duman bulutuyla kaplandı.

Yoğun duman, Türkiye’nin en önemli caretta caretta yuvalama alanlarından biri olan Kemer ilçesine bağlı Çıralı sahilini de olumsuz etkiledi. Deniz üzerinde oluşan siyah bulut nedeniyle yuvadan çıkan yavru caretta carettaların denize ulaşmak için takip ettikleri gün ışığı, duman bulutunun arkasında kaldı. Yoğun dumanın ufku kaplamasıyla, gün ışığını fark edemeyen yavru caretta carettalar yönlerini bulamadı. Bunun üzerine görevliler yavruların denize ulaşmasında yardımcı oldu. Sahilde, 70 yumurta bulan görevliler, bunlardan 40’ının denizle buluşmasını sağladı.

Bodrum’da üç mahalle tahliye edildi

Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın da sürüyor. Milas’ın kırsal Beyciler mahallesindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda, dün saat 15.45’te bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye 3 helikopter, 7 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer ve orman işçileri sevk edildi. Yerleşim yerlerine uzak olan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Milas’ın kırsal Beyciler Mahallesindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Bodrum’a bağlı 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi ile 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkisine ulaştı. Yangın nedeniyle iki mahallenin büyük kısmı tahliye edilirken, alevlere çok sayıda ekip müdahalede bulundu. Rüzgarın da etkisiyle daha sonra yangının Bodrum’a bağlı Aşağı Mazı Mahallesi’ne de ulaşması nedeniyle, çevredekiler Sahil Güvenlik botları ve özel tur tekneleriyle bölgeden tahliye edildi.




Önceki Haber
Katliamdan hemen sonra Dedeoğulları yakınlarına polis şiddetti ortaya çıktı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.