Ana SayfaGüncelBuldan: Ülkenin dört bir yanında felaket var, iktidar sadece seyrediyor

Buldan: Ülkenin dört bir yanında felaket var, iktidar sadece seyrediyor

HABER MERKEZİ – Ülkede yaşanan felaketlere ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ”Ülkenin dört bir yanında felaket var, iktidar sadece seyrediyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile HDP Bölge milletvekilleri Hişyar Özsoy, Erdal Aydemir, Alican Önlü ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclis (PM) üyeleri Bingöl’de halk buluşması gerçekleştirdi.

HDP Bingöl il binasında yapılan halk buluşmasına HDP Bingöl, Dersim ve Muş il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasına halkı Kürtçe ve Türkçe selamlayarak başladı.

Bingöl’de halkla beraber olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Buldan, partilerine dönük saldırılara değinerek tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu tüm siyasetçilerin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını aktardı.

Buldan, cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm siyasetçilerin barış, özgürlük ve Kürt sorunun çözümünden başka hiçbir şey düşünmediklerini hatırlatarak onları selamladı.

Irkçı saldırılar ve sel felaketlerine ilişkin konuşan Buldan, iktidarın bu kriz ve saldırıları izlemekten başka hiçbir şey yapmadığını söyledi.

‘İktidar seyrediyor’

Hükümetin kendisi gibi düşünmeyen herkese düşman politikası uyguladığını dile getiren Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu ülke şu an felaketlerle mücadele ediyor. Ülkenin dört bir yanında felaketler var, seller var, insanlar yaşamını kaybediyor orman yangınları var. İnsanlar yaşamını yitiriyor, ırkçı saldırılar var, Kürtler katlediliyor. Bu ülkeyi yönetenler sadece bu manzarayı seyrediyor. Buna müdahale edecek ne güçleri ne iradeleri var ne de bunun için kafaları çalışıyor. Tek bildikleri şey Kürde nasıl düşmanlık edebilirim, bu ülkede barış isteyenleri nasıl cezaevine gönderebilirim, mültecileri nasıl bu ülkeden gönderebilirim, ırkçı saldırıları nasıl teşvik edebilirim. İşte uğraştıkları tek şey bu.

‘Hiçbir işe yaramayan cumhurbaşkanı var’

HDP ve HDP’lilerin mazlumların yanında olduğunu ifade eden Buldan, devamında şunları söyledi:

Ülkenin dört bir yanında felaketler var. Başkale ve Karadeniz’de de sel felaketi bugün ülkenin en önemli gündemlerinden bir tanesi. Kastamonu’da onlarca kayıp var. Bugün Cumhurbaşkanı Kastamonu’ya gidiyor oraların yaralarını sarmaya gidiyor denildi. Ama biliyoruz ki oranın yaralarını sarmaya gidecek bir cumhurbaşkanı yok. Bu ülkede yaşanan felaketlerde halkımızın yanında olan bir cumhurbaşkanı yok. Bütün felaketlerde gidip oradaki halkın kafasına birer paket çay atmaktan hiçbir işe yaramayan bir cumhurbaşkanı var.

‘Ülkenin ekonomisi iflas etmiş’

Orman yangınlarına dair de konuşan Buldan, şunları aktardı:

Yine yanan ormanlarımız var. Orada canlılar yaşamını yitirdi. Ancak hükümet sadece seyretmekle kaldı. Bu ülkede savaş uçaklarına yatırılan paralarla savaş politikalarına yatırılan paralarla bu ülkede çıkan yangınları söndürmek için onlarca uçak alınabilir ki, onlar paraları o uçaklara değil savaş uçaklarını almaya ayırdılar. Bu ülkenin bütün gelirleri, kaynakları savaş politikalarına ayrılıyor. Onun için bu ülkenin ekonomisi bugün iflas etmiş durumda. Her felakette aynı acı yaşanıyor.

 




Önceki Haber
Covid-19'da bugün 157 kişi daha hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 38'e çıktı