Ana SayfaEkolojiErdoğan: Kastamonu, Sinop ve Bartın afet bölgesi ilan edildi

Erdoğan: Kastamonu, Sinop ve Bartın afet bölgesi ilan edildi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel ve su taşkınları meydana gelen Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selin vurduğu ve resmi rakamlara göre 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 100’ü aşkın kişinin de kayıp olduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti.

Erdoğan’a, Bozkurt’ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik etti.

Bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop’un “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.

Zararların telafisi için çalışmalara başlandığını dile getiren Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Bozkurt’ta yaptığı konuşmasında, “Allah’ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle, en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Sel nedeniyle hükümete yapılan eleştirilere de değinen Erdoğan, “Bakıyorum ki bazı kanallarda siyasetle yakından uzaktan ilgisi olmayan tipler çıkıyor. Bütün afetlerin neyi nasıl götürdüğünden haberi olmayanlar çıkıyor, ileri geri konuşuyor. Biz işimize bakacağız. Ama onlar hala gelip Erdoğan’a ben nasıl vurayım da ona bir yerden yara. Dertle bu. Yara veremezsiniz” diye konuştu.

Burada konuşan Süleyman Soylu da, “Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Giresun Dereli’de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İlçede 850 kişinin kurtarıldığını belirten Soylu, “Arama, kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün” dedi.




Önceki Haber
Covid-19: Türkiye Almanya için yeniden yüksek risk bölgesi oluyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.