Ana SayfaGüncelDarp edilip tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilen gazeteciler serbest bırakıldı

Darp edilip tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilen gazeteciler serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Haber takibi sonrasında gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında 2 gazetecinin de olduğu 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, Konya’da Kürt aileye yönelik ırkçı katliamı protesto etmek amacıyla Taksim Tünel Meydanı’nda yaptığı açıklama sonrası yürüyüş yapan gençlere ve haber takibi yapan gazetecilere yapılan ırkçı saldırının ardından Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Muhammed Enes Sezgin, Özgür Gelecek çalışanı Taylan Öztaş ile 4 genç polislerce gözaltına alındı.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’ne götürülen ve burada ifade işlemleri tamamlanan Gazeteci Sezgin, Öztaş ve gözaltında bulunan diğer dört genç, savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Delil yok

Savcılıkta ifadesi alınan Gazeteci Sezgin, yürüyüşü gazeteci olarak takip ettiğini, daha sonra bozkurt işareti yapan bir grubun gençlere saldırdığını söyledi.

Sezgin, devamında şöyle konuştu:

İki grup arasında tartışma yaşandı, gördüğüm kadarıyla gruplar birbirlerine şişe falan attılar. Sormuş olduğunuz bıçaklama ve darp eylemlerine şahit olmadım. Ben bu konudaki haberimi yazmak için Kasımpaşa’da bulunan bir parkta oturduğum sırada polisler birilerinin beni ve parkta oturan kişileri göstermesi ile bizleri alıp karakola götürdü. Bu sırada polis otosunda ve karakolun kamerası olmayan bölümünde bana ve yanımızdaki arkadaşlara polisler tarafından işkence uygulandı. Olay ile bildiklerim bunlarla alakalıdır. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum.

Sezgin’in avukatı Özcan Kılıç ise “Müvekkilim gazetecilik mesleğini icra etmek amacıyla takip ettiği olay esnasında gözaltına alınmıştır. Müvekkilime bu süre zarfında yapılan kötü muamele nedeniyle savcılığınızın soruşturma yürütmesini talep etmekteyiz. Dosya kapsamında müvekkilimin suç işlediğine ilişkin delil bulunmadığından serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye belirtti.

Serbest bırakıldılar

Savcılıktaki ifade işlemleri ardından Sezgin, Öztaş ve diğer 4 kişi “Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amaçlıyla yüzünü ve yüzünün bir kısmını kapatmak” iddiasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hekimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik tarafından ifadeleri alınan 6 kişi kontrol şartı ile yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Marmaris'te otelde patlama
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.