Ana SayfaGüncelElektriği ve suyu olmayan mahalleli: Kuyudan su ihtiyacımızı gideriyoruz

Elektriği ve suyu olmayan mahalleli: Kuyudan su ihtiyacımızı gideriyoruz

HABER MERKEZİ – Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Deyşan Mahallesi’nde su ve elektrik sıkıntısı yaşayan yurttaşlar, su ihtiyaçlarını sondaj kuyusundan karşılamak zorunda kalıyor. Yurttaşlar, sorunun giderilmesi için çağrıda bulunuyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Deyşan Mahallesi’nde su ve elektrik sorunu yaşanıyor.

Deyşanlı mahalleliler, bu sorunlar nedeniyle tarımsal üretimden de verim elde edemiyor.

Mahallede yaşayan yurttaşlar için su ve elektrik sorununun çözülmemesi, geçim sıkıntısını da beraberinde getiriyor.

Mahalleliler yaşadıkları sorunları Jinnews’ten Medya Üren’e anlattı.

‘Şikâyet etsek de işe yaramadı’

Deyşan’da yıllardır su ve elektrik sorunu olduğunu söyleyen Hamdiye Bozkurt, tarım arazilerini dahi sulayamadıklarından yakındı. Su ihtiyaçlarının acilen giderilmesi gerektiğini aktaran Bozkurt, ”Tarım arazilerimizi ekip biçemiyoruz. Bu yüzden büyük geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Birçok kez şikâyet etsek de sorunlarımızı dile getirsek de pek işe yaramadı. Bu sorunlardan kaynaklı ailemizin çoğu özellikle de gençler şehir dışında çıkıp çalışmak zorunda kalıyor. Eğer su olmuş olsaydı böyle olmayacaktı” dedi.

‘Su ihtiyacımızı kuyudan elde ediyoruz’

Bir başka mahalleli Cemile Bilen ise yaşadıkları su sorunu nedeniyle hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Asıl geçim kaynağının tarım olduğunu ifade eden Bilen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sorunlarımızı ne kadar dile getirsek de durum değişmiyor. Bizler su ihtiyacımızı sadece köyde sondaj yöntemiyle açılan kuyudan elde ediyoruz ve bu da yeterli olmuyor. Çünkü bütün köylü su ihtiyacını bu kuyudan gidermeye çalışıyor. Geçim kaynağımız sadece tarım ve hayvancılığa bağlı olduğundan ve sorunlar fazla olduğundan giderlerimizi karşılayamıyoruz. Bazen yağan yağmurlarla beraber oluşan göletlerden su taşıyarak ihtiyacımızı gideriyoruz. Ne belediyeler ne de muhtar bir şey yapıyor. Doğru dürüst kullanamadığımız elektrik ve su faturalarını ödemek zorunda kalıyoruz. Elektrik olmadığı için kışın da tezekleri yakarak ısınıyoruz. Buradan çağrıda bulunuyorum. Belediyelerin bir an önce sorunları gidermesi gerekir.

‘Göç etmek zorunda kalırız’

Evde bulunan kardeşlerinin ve eşlerinin inşaatta çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Bilen, şöyle devam etti:

Geçimimizi sağlamak için bizler de köyde tarla ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Biz diğer köylere göre çok dezavantajlıyız. Maddi durumumuz ortadayken kazandığımızı da kuyunun masrafları için kullanıyoruz. Ayrıca her seferinde kuyuda sorun çıkınca 10 bin TL’den fazla para gidiyor. Kuyu da olmasa köy kuraklıktan yok olur. Bizde göç etmek zorunda kalırız. Muhtarımızda bir şey yapmıyor. Ne muhtarın ne de belediyenin vicdanı yok. Bizi perişan ettiler.




Önceki Haber
Sel meydana gelen Bozkurt'un kaymakamı değişti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.