Ana SayfaGüncelAfet bölgelerindeki elektrik faturaları 3 ay ertelenecek

Afet bölgelerindeki elektrik faturaları 3 ay ertelenecek

HABER MERKEZİ – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’ndeki seller nedeniyle afetten etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay erteleneceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, geçen hafta Kastamonu, Sinop, Bartın ve Karabük’te etkili olan seller nedeniyle zarar gören elektrik hatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, 12 Ağustos günü yapılan hasar tespit çalışmasında bin 221 trafonun selden olumsuz etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Buna göre, 4 ilçe ve 395 köyde mukim 38 bin 326 aboneye güvenlik kaynaklı ya da enerji alt yapısının hasar görmesi nedeniyle elektrik verilemedi.

Kastamonu, Bartın ve Karabük’te elektrik dağıtımı yapan Başkent EDAŞ, Sinop’ta elektrik dağıtımı yapan Yeşilırmak EDAŞ ve TEDAŞ ekipleri hızla bölgeye intikal ederek hasar gören enerji alt yapısının onarımı için çalışmalara başladığı kaydedilen açıklamada şu bilgiler verildi:

Başkent EDAŞ 511 personel, 195 araç, 110 jeneratör, 3 mobil trafo ve 5 drone ile sahada çalışmalarına devam ederken, Yeşilırmak EDAŞ ekipleri 181 personel, 86 araç, 107 jeneratör, 3 mobil trafo ve 1 drone ile sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede yoğun bir şekilde devam eden çalışmalar sonucu elektrik verilemeyen köy sayısı 16 Ağustos Pazartesi itibariyle 25’e düştü. Selden etkilenen abone sayısı ise 2 bin 454’e geriledi. Ekipler bölgenin alt yapı durumuna göre kırsal bölgelere güvenli ve kademeli bir şekilde enerji arzı sağlamaktadır.

Selin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen bölgelerin elektrik faturalarının 3 ay süreyle erteleneceği, erteleme için ilk etapta abonelerin beyanının esas kabul edileceği ifade edildi.




Önceki Haber
Biden çekilme kararını savundu: Hedeflediğimizi başardık
Sonraki Haber
"Kadınlar 'Taliban bizi götürmesin' diye çatılardan atlayıp intihar ediyor"