Ana SayfaDünyaErdoğan Taliban’ın açıklamalarından memnun: Afganistan’daki varlığımız yeni yönetimin işini kolaylaştıracak

Erdoğan Taliban’ın açıklamalarından memnun: Afganistan’daki varlığımız yeni yönetimin işini kolaylaştıracak

HABER MERKEZİ – Taliban yöneticilerinin yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı yeni yönetimin işini kolaylaştıracaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TVNet canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Taliban’ın kontrolü ele aldığı Afganistan’daki gelişmelere ilişkin konuşan Erdoğan, şu sözleri kullandı:

Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan’ın yanında yer almak kardeşliğimizin gereğidir. İlgili kurumlarımız zaten bir süredir Taliban’la irtibat halindeydiler. Biz de ülkenin geleceğini konuşmak üzere Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi de daha önce ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz.

“Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü iş birliğine hazırız” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz. Taliban’ın Türkiye’ye yaklaşımı köşeli değildir. Daha dikkatlidir ve bizimle olan ilişkilere yaklaşımı çok daha hassastır. Temenni ediyorum ki aynı hassasiyet bundan sonra da devam edecektir. Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı yeni yönetimin işini kolaylaştıracaktır.

‘Askerlerimiz muharip bir güç olarak görev yapmadı’

Türk askerlerinin Afganistan’da muharip güç olarak görev yapmadığını belirten Erdoğan, “Afganistan’daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı, bunun altını çiziyorum. Dolayısıyla askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Amerika’nın çekilmesinden sonra amacımız havalimanının emniyetini temin ederek bu ülkenin güvenliğine katkı sağlamaktı, bu niyetimiz halen bakidir” dedi.

Sınıra duvar örülecek

Erdoğan göçmen geçişine dair tartışmalara ilişkin de “İran sınırımızda 4 ilimiz var, Ağrı, Hakkari, Iğdır, Van. Bu sınırımızın tamamı duvarla örülecek. Ağrı ve Iğdır sınırı duvar çalışması tamamlandı” dedi.




Önceki Haber
Covid-19'da bugün: 168 can kaybı, 19 bin 944 vaka
Sonraki Haber
Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı