Ana SayfaDünyaIda Kasırgası ABD’yi vurdu: Bir kişi yaşamını yitirdi, kentte elektrik yok

Ida Kasırgası ABD’yi vurdu: Bir kişi yaşamını yitirdi, kentte elektrik yok

HABER MERKEZİ – ABD’nin güney kıyılarına ulaşan Ida Kasırgası nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, hayat durdu. Eyaletin en büyük şehri New Orleans’a elektrik verilemiyor.

Saatte 240 km hızla karaya ulaşan Ida Kasırgası, ABD’nin güney kıyılarına ulaştı ve Lousiana eyaletinde etkisini gösteriyor.

Baton Rouge bölgesinde ağacın evin üzerine düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre binlerce kişi Lousiana’yı terk ederken, kalanlardan kasırga bitene dek dışarıya çıkmamaları istendi.

Eyaletin en büyük şehri Louisiana’da 750 binden fazla haneye elektrik verilemiyor. ABD Başkanı Joe Biden, elektrik şebekesinin onarımının haftalar sürebileceğini söyledi.

Biden, Ida Kasırgası’nın kıyı boyunca hayati risk içeren büyük bir yıkıma neden olabileceğini dile getirdi.

Louisiana Valisi John Bel Edwards, “Eyaletimiz için gelecek gün ve haftaların ne kadar zor geçeceğine dair hiçbir şüphe yok. Bugün çok fazla insan da hayal bile edemeyeceğimiz şekilde sınanacak. Ancak şunu da söylemeliyim ki, eyalet olarak hiç bu kadar hazırlıklı olmamıştık” diye konuştu.

NBC televizyonunda yayımlanan bir videoda, kasırga nedeniyle, Meksika Körfezi’nin iç kısımlarındaki Cut Off kasabasındaki bir hastanenin çatısının uçtuğu görüldü.

Amerikan Hava Dairesi (NWS) New Orleans sakinlerine yönelik Twitter’da yaptığı bir paylaşımda, “Evinizde iç kısımda yer alan ya da pencereleri olmayan küçük odalarda durun. Yerinizden de ayrılmayın” uyarısını yaptı.

Öte yandan eyaletin en büyük şehri olan New Orleans’ı 2005 yılında vuran Katrina Kasırgası’nda bin 800 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu tarihten sonra kentte seller için önlem olarak setler kurulmuştu. Bu setler şu ana kadar işe yaramış durumda.




Önceki Haber
Kabil havalimanına bu defa füze saldırısı
Sonraki Haber
'Şeyh Bedreddin'in Hakikatı' beyaz perdeye taşınıyor