Ana SayfaEkolojiKaradeniz’de sel bilançosu: 11 kişi yaşamını yitirdi, 634 kişi tahliye edildi

Karadeniz’de sel bilançosu: 11 kişi yaşamını yitirdi, 634 kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Şiddetli yağışların etkili olduğu Bartın, Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından toplam 634 kişi tahliye edilirken, 11 kişi ise hayatını kaybetti.

Şiddetli yağışların etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiğini açıkladı. Bartın’da ise kayıp bir kişi henüz bulunamadı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 10, Sinop’ta 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi.

AFAD, Batı Karadeniz’de etkili olan aşırı aşırı yağışlar sonucunda Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçesinin selden etkilendiğini bildirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise, Bartın’da 318, Kastamonu’da 210, Sinop’ta ise 106 kişinin tahliye edildiğini duyurmuştu.

Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valilikleri teyakkuza geçirildi.

Selden etkilenen bölgelerde yaşayanlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Ayancık Devlet Hastanesi de bölge de tahliye edilen yerler arasında.




Önceki Haber
Afgan hükümetinden Taliban'a iktidar paylaşımı önerisi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.