Ana SayfaGüncelHDK: Altındağ saldırısından iktidar sorumlu

HDK: Altındağ saldırısından iktidar sorumlu

HABER MERKEZİ – Altındağ’da mültecileri hedef alan saldırılardan AKP’yi sorumlu tutan HDK açıklamasında “Yaratılan düşmanlaştırıcı ortamdan nemalanmaya çalışan herkes bu tehlikeli gidişin altında kalacaktır” denildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ankara Altındağ’da mültecilere dönük gelişen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, göçmenler karşısında takınılan ikiyüzlü politikaların iktidarın yayılmacı savaş politikalarının sonucu olduğu vurgulandı.

Yetkililerden acil önlem alınmasını ve sorumluların açığa çıkarılmasını isteyen HDK, Altındağ halkı başta olmak üzere tüm Türkiye halklarını ise ırkçı, düşmanlaştırıcı kışkırtmalardan uzak durmaya davet etti.

 

“Halkların Kardeşliği Irkçılığa Dur Diyecektir!” başlığı ile “Altındağ’da yaşananlara karşı iktidarı uyarıyoruz” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Göçmenler karşısında takınılan ikiyüzlü politikalar iktidarın yayılmacı savaş politikalarının sonucudur. Biz emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlar hem dünya hem de ülke tarihinden çok iyi biliyoruz ki kitleleri işsiz, aç ve güvencesiz bırakan iktidarlar kendilerine dönük tepkileri, muhalefeti bertaraf etmek için her zaman bir “öteki” yaratmışlardır. Orman yangınları esnasında Kürt olan bu “öteki” bugün Suriyeli göçmenler olagelmiştir.

‘İktidardan bağımsız değil’

Pogrom kalkışması iktidardan bağımsız değildir. Yaratılan düşmanlaştırıcı ortamdan nemalanmaya çalışan herkes bu tehlikeli gidişin altında kalacaktır. Bizler, Avrupa’nın ve Akp-Mhp iktidarının Ortadoğu halkları üzerinden güç devşirmesine izin vermeyeceğiz.

Sorumlular açığa çıkarılsın

Yetkilileri acil önlem almaya, yaşatılanların sorumlularını açığa çıkarmaya, bu tehlikeli yönelime son vermeye çağırıyoruz. Halkları birbirine kırdıran ikiyüzlü emperyal politikalarınızı teşhir ediyor, Altındağ halkı başta olmak üzere tüm Türkiye halklarını ırkçı, düşmanlaştırıcı kışkırtmalardan uzak durmaya davet ediyoruz. Yaşadıklarımızın sorumluları açlıktan ve savaştan kaçan halklar değildir. Biliyoruz ki ırkçı kalkışmalardan yalnızca faşizm beslenir.




Önceki Haber
Instagram, Almodovar'ın Madres Paralelas filminin afişini sansürlediği için özür diledi
Sonraki Haber
Altındağ'da Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıda 76 gözaltı