Ana SayfaGüncelKayapınar Belediye Eşbaşkanı: Kayyum başka kurumlara 50 milyon lira harcadı

Kayapınar Belediye Eşbaşkanı: Kayyum başka kurumlara 50 milyon lira harcadı

HABER MERKEZİ – Görevden alınan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Davut Keser, kayyumun başka kurumlara 50 milyonun üzerinde harcama yaptığı ve 3 maaş aldığını söyledi.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Davut Keser ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyeleri, kayyum Ünal Koç’un çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Koç’un Belediye Meclisi’ne toplantı çağrısı yapmadığına işaret edilen açıklamada, “Bütçe ve stratejik planı kendi belirlediği memurları ile yapmaktadır. Yaptığı harcamaları denetlemesi gereken Meclis üyelerini kendisi belirlemiştir. Meclisin varlığı ve yokluğu belli değildir. Toplantılara çağırmadığı meclisin, sadece AKP’li üyeleri yanına alarak ‘istişare’ toplantıları, bazı esnaf ve köy gezileri yapmış, bu gezilerde fotoğraf çektirmiştir” diye belirtildi.

‘3 maaş alıyor’

Kayyumları “bir kültür ve kimlik kırımı projesi” olarak tanımlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Kayyum ilçemizde de bu alanda büyük tahribatlar yapmaktadır. İlçemize geldiği günden beri ilçenin kimliğini, kültürünü yansıtan tek bir etkinlik yapmamıştır. Merkezi bütçeden yapılması gereken harcamaları Belediye bütçesinden yapmaktadır. Kendi bütçeleri olmasına rağmen neredeyse tamamı 21/b ve 21/f (davet usulü) yöntemiyle Diyanet işleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emniyet, Jandarma ve TÜGVA Vakfı için yeni yapılar inşa etmiş, araç kiralama ve çevre düzenleme işleri yapmıştır. Belediye bütçesinden şu ana kadar diğer kurumlar için yapılan harcamalar 50 milyon TL’nin üzerindedir. Kendisi de atanmış bir memur olan, diğer memurlardan farkı olmayan kayyum, Kaymakam, Belediye Başkan Vekilliği ve Kayapınar personel A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı ile birlikte üç maaş almaktadır.

‘Takipçisi olacağız’

Açıklamanın sonunda ise şöyle denildi:

Belediyenin bütçesini belirleme ve harcamalarını denetlemesi gereken Belediye meclisinin AKP’li üyeleri, yapılan bu usulsüzlüklere alet olmaktadırlar. Belediyenin tüm taşınmazlarını diğer kurumlara devreden, Belediyeyi borç batağına sokan kayyum verdiği bu görüntüler ile kendine ortak aramaktadır. Bugün bu usulsüzlüklere, kültür ve kimlik kırımına imza atan, alet olan, göz yuman herkes mutlaka hukuk önünde hesap verecektir. Kayapınar halkı bu hesabı soracaktır. Halkların Demokratik Partisi Kayapınar Belediyesi Meclisi grubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılacak her işlemin takipçisi olacağız.




Önceki Haber
Esenyurt'ta korkutan yangın
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.