Ana SayfaGüncelKonya’daki ırkçı katliamın görüntü tutanaklarına ulaşıldı: Katliam adım adım planlanmış

Konya’daki ırkçı katliamın görüntü tutanaklarına ulaşıldı: Katliam adım adım planlanmış

HABER MERKEZİ  – Konya’daki Irkçı katliamdan 6 gün sonra yakalanan katil zanlısı Mehmet Altun’un, Dedeoğulları ailesini silah zoruyla bahçede topladığı, yaralılara ikinci kez ateş ettiği, silahına mermi doldurduktan sonra diğer aile bireylerinin peşinden giderek katlettiği görüntülere yansıdı.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 4’ü kadın 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, katliamdan 6 gün yakalandı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında yer alan görüntü tutanaklarında katliamla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Bir gün öne araç kiralamış

Soruşturma dosyasında yer alan katil zanlısı Altun’a dair toplanan görüntülerde, saldırganın 29 Temmuz’da Renault marka Clio model mavi aracı kiraladığı öğrenildi.

Katil Altun’un kiraladığı aracın fotoğrafını çektiği de görüntülere yansıdı. Görüntülerde, Altun’un katliamı gerçekleştirdiği 30 Temmuz’da öğlen saatlerinde tek başına bir alışveriş merkezine giderek, bir masada oturduğu ve telefonuyla uğraştığı, 12 dakikalık bir sürenin ardından AVM’den ayrıldığı yer aldı.

Yangını da planlamış

Katil Altun’un 30 Temmuz’da saat 16.37’da bir benzin istasyonunda tek başına aracını park ettiği ve markete gittiği, 13 dakika sonra ayrıldığına dair görüntüler de dosyaya eklendi.

Altun’un katliamdan yarım saat önce girdiği bir benzin istasyonunda, bir adet 5 litrelik su, bir adet 1 litrelik su ve sigara aldığı, 5 litrelik su şişesini istasyonun bahçesinde boşaltarak, benzinle doldurduğu anlara ait görüntüler, tutanaklara geçti.

Altun’un 17.38 sıralarında petrolden ayrıldığı görüldü.

Katliam evine iki defa gelmiş 

Daha sonra 17.56’da Dedeoğulları ailesinin evine giden katil Altun, daha sonra evden ayrıldı.

Altun, 18.19’da ikinci kez Dedeoğulları ailesinin evine geliyor.

Katil Altun’un aile evine iki gelişi arasındaki 24 dakikalık süre, tutanaklarda yer almadı.

Aileyi silah zoruyla bir araya topladı

Dedeoğulları ailesinin evinde bulunan kameralardan birinin bahçenin ön tarafını, ikincisinin evin yan tarafını, üçüncüsünün ise bahçenin arka tarafını gördüğü kaydedildi.

Dedeoğulları tarafından bahçeye takılan tek kamera görüntüsünün çözüm tutanağında, saldırganın elindeki silahla aile bireylerini bahçeye topladığı, bahçe kapısını kapattıktan sonra sandalyeye oturarak aileyle konuştuğu kameralara yansıdı.

Silahı almaya çalışmışlar 

Kamera görüntülerinde, katilin ilk olarak silahı Yaşar Dedeoğulları’na doğrultulduğu, Serpil Dedeoğulları’nın silahı almak için yerden aldığı bir cismi saldırganın yüzüne fırlattığı, daha sonra silahlı almak için diğer aile bireylerinin saldırganın üzerine yürüdüğü görüldü.

Yaralılara bir kez daha ateş açmış 

Aile bireylerinin silahı almaya çalıştığı sırada katil Altun’un ateş etmesi sonucu ilk Metin Dedeoğulları’nın vurulduğu, ardından Barış ve Serpil Dedeoğulları’nın yere düştüğü görüntülere yansıdı.

Görüntülerde, zanlının Metin ve Barış Dedeoğulları’na yeniden dönerek ateş ettiği, silahına mermi doldururken kaçan Sibel Dedeoğulları’nın peşinden gittiği, daha sonra Altun’un aracından benzini alarak yeniden bahçe kapısından içeriye girdiği anlar tutanaklara geçti.

Görüntü çözüm tutanaklarının son kısmında ise evden dumanların yükseldiği, katil Altun’un ise aracına binerek, hızla uzaklaştığı görüldü.

 




Önceki Haber
Uyarılar işe yaramadı: Milas'ta orman yangını termik santrale sıçradı
Sonraki Haber
Kâr mı? Yaşam mı?