Ana SayfaDünya‘Hakan Fidan Ali Memlük ile görüşecek’ iddiası

‘Hakan Fidan Ali Memlük ile görüşecek’ iddiası

HABER MERKEZİ – MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta görüşeceği iddia edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta görüşeceği bildirildi.

Iraklı güvenlik unsurlarına yakın kaynaklar, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ve Suriye Ulusal Güvenlik Başkanı Ali Memlük arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta tarihî bir görüşme gerçekleştirileceğini iddia etti.

İddia, Türkiye basını tarafından da doğrulandı. Türkiye gazetesi, yetkili isimlerin iddiaları doğruladığını kaydetti.

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Bağdat’ta gerçekleşecek görüşme için “yeni bir sürecin başlangıcı olabilir” dedi.

Pekin, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Fidan ile başlayan süreç kesinlikle diplomasi ve siyaset kanallarını yeniden aktif hale getirecek. Yeni bir dönem başlayacak Ayrıca bu süreci Suudi Arabistan, BAE ve Mısır ile yürütülen olumlu ilişkiler kapsamında değerlendirmek gerekiyor. Bağdat temasını çok daha güçlü adımlar izleyecek.

Türkiye ve Suriye istihbarat birimlerinin en yetkili iki ismi en son 2020 yılı ocak ayında Moskova’da bir araya gelmişti.




Önceki Haber
Aysel Tuğluk süreç tamamlanmadan hastalığının duyulmasını istememiş
Sonraki Haber
Demokratik kitle örgütleri engele rağmen yürüdüler