Ana SayfaDünya8 bin Rakkalı köylerine geri döndü

8 bin Rakkalı köylerine geri döndü

HABER MERKEZİ – Rakkalı göçmenler, “Fırat’ın Gazabı” operasyonu kapsamında DSG güçlerinin kurtardığı bölgelere geri dönüyor. Tel Ebyad Göçmen Komitesi bugüne kadar 8 bin Rakkalının köylerine geri döndüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için başlattığı Fırat’ın Gazabı Operasyonu 17’inci gününde.

DSG güçlerinin Siluk Cephesi ve Eyn İsa cephelerinden Rakka’ya ilerleyişi sürüyor. Operasyon kapsamında IŞİD’ten kurtarılan yüzlerce köye de geri dönüşler başladı.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası ile ortak çalışma yürüten Tel Ebyad Göçmen Komitesi, IŞİD işgalinden dolayı köylerini terk etmek zorunda kalan 3 bin Rakkalı göçmeni DSG güçlerinin kontrolü sağladığı Cezime ve Hikumiye bölgelerine getirdi.

Göçmen Komitesi operasyon başladığı günden bu yana 8 bin Rakkalının köylerine dönüşünün sağlandığını açıkladı. Göçmen Komitesi Üyesi Celal El-Mahmud, imkanları dahilinde göçmenlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak göçmenlerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları bulunmadığını söyledi.