Ana SayfaGüncelİLEF’in ‘gazabı’: Öğrenciler sordu, CNN Türk Genel Müdürü yanıt veremedi

İLEF’in ‘gazabı’: Öğrenciler sordu, CNN Türk Genel Müdürü yanıt veremedi

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen “medya” konulu panele katılan CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, İLEF öğrencilerinin Taybet Ana’dan KHK ile işinden olan hocaları Gülseren Adaklı’ya dek sorular sordu, medya eleştirisi yöneltti; Aktaş ise öğrencilerin sorularına yanıt veremedi.  

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne (İLEF) İletişim Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi’nin çağrısıyla “Medya ve 15 Temmuz” konulu etkinliği için konuşmacı olarak CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş geldi.

Aktaş’a İLEF öğrencileri CNN Türk’ün yayınlarına dair sorular sordu, eleştiriler yöneltti.

Yurt Katliamı soruldu

Öğrenciler Adana’daki yurtta çıkan yangınla ilgili CNN Türk’te yapılan programda sunucu Şirin Payzın’ın “tarikat yurdu” diyememesinin, yurtta ölen çocuklardan birinin babasının konuşmasının “ses gelmiyor” bahanesi ile verilmemesinin ve yine kapatılan televizyon kanallarının, gazetelerin, bir yılda 300 çocuğun ölmesinin haberleştirilmemesinin sebebini sordu

Aktaş, İLEF öğrencilerinin sorularına yanıt veremezken, Aktaş’a etkinliği düzenleyenlerden Prof. Dr. Nuran Yıldız yardımcı olmaya çalıştı.

Sendika.Org’un haberine göre öğrencilerin üslubunu eleştiren Yıldız, “Böyle olmaz çocuklar. Bırakın konuşsun. Siz de eleştiriniz vasa yazın, haberini yapın” dedi.

Bunun üzerine öğrenciler “Aktaş her gün CNN’de konuşuyor. Biz haberi nerede yapalım” diyerek tepki gösterdi.

Ancak Aktaş, öğrencilerin sorularına “La ben bu yüzden geldim buraya”, “Ben tecrübeli bir gazeteciyim bu soruların sorulacağını bilmiyor muydum? Delirdiniz mi siz?”, “Yırtınıyoruz karşınızda” gibi ifadelerle karşılık verdi.

Taybet Ana da soruldu

Bir öğrencinin “Taybet ana bir hafta sokakta kaldı haber yaptınız mı? 3 çocuğum hayattaki en önemli varlığım diyorsunuz 0-12 yaş arası 300 çocuk öldü bölgede, tek bir haber yaptınız mı?” sorusuna, ise “Benim çocuklarımın annesi Diyarbakırlı bilip bilmeden konuşmayın” diye bağırdı ancak soruyu yanıtsız bıraktı.

KHK’yla işinden olan Gülseren Adaklı 

Öğrenciler Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen İLEF hocası Gülseren Adaklı’yı da hatırlatarak “Gülseren hocamız kirasını ödeyemiyor, siz hangi zorluktan bahsediyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Yıldız, buna da yanıt vermedi.

Aktaş, öğrencilerin sorularını yanıtlamaması üzerine devam eden protestolar nedeniyle kürsüyü terk etmek zorunda kaldı.

“Medyada 10 Ekim Katliamı” raporunu hediye ettiler

Paneli düzenleyen akademisyenlerin Aktaş’a hediye vermeye çalışması üzerine bir öğrenci “Benim de size bir hediyem var” diyerek Aktaş’ın yanına geldi.

Aktaş, “Bir şey atmayacaksın değil mi?” derken öğrenci, “Sizin kariyerinizin dönüm noktası 15 Temmuz olabilir. Bizim en acı günümüz 10 Ekim. Alın şu kitapçığı okuyun da 10 Ekim’de nasıl habercilik yaptığınızı görün” diyerek Aktaş’a DİSK Basın-İş’in hazırladığı “Medyada 10 Ekim Katliamı” raporunu verdi.