Ana SayfaGüncelHDP’li 3 vekil daha açlık grevine başlıyor

HDP’li 3 vekil daha açlık grevine başlıyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Hakkari Milletvekili Zeydan ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in ardından 3 tutuklu HDP milletvekili daha 1 Nisan’dan itibaren 5 günlük açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Dört cezaevinde süresiz dönüşümsüz, diğer cezaevlerinde ise süreli dönüşümlü açlık grevi eylemleri devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca’nın ardından Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan yarından itibaren açlık grevi eylemine başlayacaklarını açıklamıştı.

HDP’nin tutuklu milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ayhan Bilgen ve Nihat Akdoğan da açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

HDP’li vekillerin yarın Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na dilekçe vereceği ve 1 Nisan ile 5 Nisan arasında açlık grevine girecekleri öğrenildi.

Talepler

Açlık grevindekilerin temel talepleri şöyle:

PKK lideri Abdullah Öcalan ve yanındaki tutuklular üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri uygulamalarından vazgeçilmesi.

Köylere yönelik yıkım uygulamasına son verilmesi.

Öte yandan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri de devam ediyor. Açlık grevi Şakran Cezaevi’nde 44 ve Edirne Cezaevi’nde 33’ncü gününü geride bırakıyor.