Ana SayfaGüncelOHAL 2019 yılına kadar devam mı edecek?

OHAL 2019 yılına kadar devam mı edecek?

HABER MERKEZİ – Referandumun hemen ardından üçüncü kez uzatılışı ile OHAL, 20 Temmuz 2017’de tam bir senesini doldurmuş olacak. Peki, OHAL daha ne kadar devam edecek? Gazeteci ve yazarlar OHAL’in 2019 yılına dek sürebileceğine dikkat çekiyor.

Muhalefetin ‘şaibeli’ dediği referandumun resmi olmayan sonuçları tartışılırken, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından Olağanüstü Hal (OHAL) 3 ay süre ile uzatıldı.

Buna göre Türkiye 3 ay daha OHAL ile yönetilecek.

Üçüncü kez uzatılmış olan OHAL, böylece 20 Temmuz 2017’de bir senesini doldurmuş olacak.

Peki, OHAL daha ne kadar devam edecek?

Gazeteci ve yazarlar referandum çalışmaları kapsamında kaldırılacağı belirtilen OHAL’in yeniden ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerinde OHAL’in 2019 yılına dek sürebileceğine dikkat çekiyor.

dihaber’e konuşan gazeteci Celal Başlangıç ilan edilen son OHAL’in ‘ne şartla olursa olsun AKP’nin ülkeyi OHAL olmadan yönetemeyeceği’ anlamına geldiğini söylüyor.

AKP OHAL’siz yaşayamayacağı için muhtemelen 2019 seçimlerine kadar da OHAL’i sürdürmeye niyetli gibi görünüyor. Türkiye ciddi bir biçimde bıçak sırtında. Tüm baskılara rağmen hem şaibeli olarak alınan referandum sonucuyla da hem de OHAL’de de AKP’nin ülkeyi yönetmesi kolay görünemiyor. Çatışma olmadan AKP ülkeyi yönetemeyecek. İktidarın çok kalıcı olduğunu da düşünmüyorum. Çıkan bu referandum sonucu bunu gösteriyor.

OHAL’in uzatılması kararını değerlendiren bir diğer isim de yazar Ümit Kıvanç. Kıvanç’a göre de OHAL ‘süreklileştirilmiş’ durumda:

Öngörülen yönetim biçimi böyle bir şey zaten. OHAL’in sürekli kılındığı ve belki de daha da sıkılaştırılacağı falan öngörülüyor. Onun için kolay kolay kalmaz yani.

Previous post
YSK Başkanı'ndan itirazlarla ilgili açıklama: Öğleden önce değerlendireceğiz
Next post
'Mühürsüz oy' sonrası Penguen karikatürsüz kapakla çıktı: 'Bu da geçerli sayılacak'