Ana SayfaÇalışma YaşamıSGK gözaltında darp edilen Nazan Bozkurt’tan ‘muayene ücreti’ istedi

SGK gözaltında darp edilen Nazan Bozkurt’tan ‘muayene ücreti’ istedi

HABER MERKEZİ – SGK, Ankara’da 3 yıldır KHK ile ihraç edildiği işine geri dönebilmek için eylem yapan ve polis tarafından göz kemiği kırılan Nazan Bozkurt’tan gözaltındayken götürüldüğü adli muayenelerin ücretini istedi.

Ankara’daki Çankaya Nüfus Müdürlüğü’nde çalışırken 23 Ocak 2017’de, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen Nazan Bozkurt, 3 yıldır işine geri dönmek için “işimi istiyorum” eylemi yapıyor.

Bu süreçte defalarca gözaltına alınıp, şiddete maruz bırakılan Bozkurt’un göz kemiği de polislerce kırıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bozkurt’un gözaltındayken götürüldüğü adli muayenelerin ücretini istedi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuşan Bozkurt, “Ben keyfimden hastaneye gitmedim. Hem işten haksızca attılar, hem hem yargı yolunu kapattılar hem işimizi geri isterken her gün anayasal hakkımızı gasp ediyorlar, üstüne de adli muayene ücretini bizden istiyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

SGK, Bozkurt’a geçen günlerde gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

“17.03.2017 ve 19.01.2020 tarihlerine kadar devam eden maruz kaldığınız ‘Adli vaka’ olayı ile ilgili olarak adli makamlarla yapılan yazışmalar neticesi herhangi bir kayda ulaşılamamıştır. Ancak maruz kaldığınız ‘adli vaka’ olayı sonucunda doğan kurum zararının tanzimi için tarafımızca açılacak rücuan alacak davasına karar verilmiştir.”

‘Yaklaşık 2 bin kez gözaltına alındım’

Bozkurt, toplam istenen paranın ne kadar olduğunun SGK tarafından gönderilen yazıda belirtilmediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Önce yazıya cevap vermem gerekiyormuş. Yoksa bilmem kaç asgari ücret kadar ceza ödeyecekmişim. Yaklaşık 2 bin kez gözaltına alındım. Emniyet SGK’ye bu işlemlerin ne olduğunu söylememiş. Kendileri gözaltına alıyor. SGK Emniyet’e sormuş. Emniyet de ‘Biz gözaltına aldık, bunlar da adli muayeneleri’ dememiş.
İşlem adli muayene. Ben keyfimden hastaneye gitmedim ya da hastalandığım için falan değil. Hem işten haksızca attılar, hem hem yargı yolunu kapattılar hem işimizi geri isterken her gün anayasal hakkımızı gasp ediyorlar ve bunu da işkenceyle yapıyorlar, hem para cezası kesiyor hem dava açıyor, üstüne de adli muayene ücretini bizden istiyorlar.”

Ayrıca Bozkurt’un işe iade talebine ilişkin OHAL Komisyonu başvurusu da reddedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metoroloji ve AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı
Sonraki Haber
Şahin Öner davası: Sanık polis yine duruşmaya katılmadı