Ana SayfaGüncelAilelere ‘TOKİ formu’: Şırnak’ı Cizre’ye taşıma planı mı?

Ailelere ‘TOKİ formu’: Şırnak’ı Cizre’ye taşıma planı mı?

HABER MERKEZİ – Şırnak merkezde ilan edilen yasak sonrası evleri yıkılan yurttaşlara, Cizre’de yapımına devam edilen TOKİ konutlarına yerleşmelerini içeren ‘talep formları’ dağıtıldı.

Şırnak’ta 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 8 ay devam eden sokağa çıkma yasağı sonrası kentteki Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni ve Yeşilyurt mahallelerinde başlatılan yıkım devam ediyor.

Yıkım ekipleri daha önce sağlam kalan evlerin de boşaltılmasını istemişti.

dihaber’deki bir habere göre ekipler bu kez de evlerini terk ederek başka yerlere yerleşmek zorunda kalan ailelere Cizre’de yapılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında yer edinmeleri için talep formları dağıttı.

İmzalatılmak istenen formlarda ailelere, Cizre girişinde bulunan Dirsekli ve Bozalan bölgelerindeki TOKİ konutları yer olarak gösteriliyor.

Formda yer alan ifadeler şu şekilde:

Proje alanı içerisinde yer alan yıkık, ağır hasarlı veya hasarsız yapım için muvafakat verdiğim ve karşılığında konut almayı kabul ettiğim, muvafakatname kapsamında, Cizre Dirsekli veya Bozalan konut bölgelerinde Toplu Konut İdaresi tarafından üretilen /üretilecek konutlardan talep etmekteydim. Hakkım olan bir konut için … adet konut alacak şekilde kuraya girmeyi ve tarafıma bilgi olarak verilen konut metrekareleri üzerinden kurada çıkacak olan konu hakkını borçlu/ borçsuz almayı kabul etmekteyim.

Bu durumun göç oranını arttıracağı tahmin ediliyor.

Şırnak’taki TOKİ konutları ne olacak?

Öte yandan söz konusu formun dağıtımından sonra Şırnak merkezde yapımına devam edilen TOKİ konutuna kimlerin yerleştirileceği ise muamma.